Aletschgletsjer

In de verte de MatterhornMaandag 19 oktober 

Vandaag gaan we met de kabelbaan naar boven om de Aletschgletsjer te bewonderen. Het is nogal koud dus eerst de geitenwollensokken en lange onderbroeken aan zodat we geen kou vatten. Als we boven zijn hebben we een prachtig uitzicht over het dal. Er ligt zelfs verse sneeuw, de daAletschgletsjerken zijn nog wat wit en op de weg ligt soms wat ijs. Vanaf de kabelbaan lopen we naar de volgende kabelbaan

die ons naar de Moosfluh op 2335 m brengt. Tijdens deze wandeling kunnen we in de verte zelfs de Matterhorn bij Zermatt zien. Ilse vindt het nu al helemaal geweldig, haar dag/vakantie kan niet meer stuk.
Vanaf Moosfluh hebben we een geweldig uitzicht op de Grote AletschgletsjerWandeling naar Bettmeralp.  We gaan terug wandelen naar de Bettmeralp. Op de wandelpaden ligt eIJskristallenen dun laagje sneeuw, door de zon worden de wandelpaden modderig, zodat het wel een zware wandeling wordt. Dit niet alleen door de zon maar ook omdat het (stijl) naar beneden is.
Na ruim 1,5 uur komen we in Bettmeralp aan. Om uit te rusten van deze wandeling, gaan we met de kabelbaan naar de Bettmerhorn op 2543 m. Genietend van de Aletschgletzicht op Bettmerseesjer  en een welveAletschgletsjerrdiende appelstrudel. Weer beneden gekomen van de Bettmerhorn gaan we echt naar beneden om in Fiesch te overnachten op camping Eggishorn. Waar ze een heerlijke lekkere warme douche hebben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 jaar geleden zijn we ook al in dit plaatsje geweest en hebben we restaurant gevonden waar je heerlijke pizzas kunt eten. Dit willen we zeker nog een keer doen, dus op naar de pizzeria, en ze smaakten nog net zo goed als de vorige keer.

Dit bericht is geplaatst in 2009-5 Zwitserland oktober. Bookmark de permalink.