Eggishorn

Horli HutteDinsdag 20 oktober  Fieschergletsjer

Vannacht heeft het een graad of 5 gevroren.

Vanaf de camping kunnen we in een paar minuten naar de kabelbaan lopen die ons naar de Eggishorn op 2869 m. brengt. Met frisse tegenzin loopt Ilse met haar spierpijn benen naar de kabelbaan toe, elke meter is teveel.

Al gauw kunnen we met de kabelbaan mee, die heerlijk wiebelt als we langs die grote palen gaan hé moeders.

Als je boven bent kun je nog een wandeling maken naar de Eggishorn (de echte top van de berg). Dit laten we aan andere mensen over die geen spierpijn hebben! Dat lijkt ons wat verstandiger. Vanaf deze plek kunnen we de Jungfraujoch zien waar we 2 jaar geleden hebben gestaan.  Net als toen hebben we volop zon, dus heerlijk genieten. Je mag bijna zonnebrandcrème opdoen want we zijn van de vorige wandeling al aardig verkleurd op ons gezicht.

OAletschgletsjermdat de spieren niet meeweAletschgletsjerrken weten we wel iets anders te doen wat we zeker niet erg vinden. Heel belangrijk is het om de gastronomie van het land uit te proberen.

Hierbij valt te denken aan: Käseschnitte, wurstsalad, goulashsuppe, tomatensuppe und apfelstrudel (ja, dit kennen ze ook in Zwitserland). We hebben genoten, we konden zelfs buiten zitten.
Weer beneden op vaste grond, weer op zoek naar een leuke camping. Ze verwachten slecht weer voor donderdag (en woensdag zwaar bewolkt) dus hebben we ons oog laten vallen op Brigerbad. Bij deze camping is een Thermaal- bad dat wij zeker willen uitproberen. Helaas is het uitzicht wat minder, en kennen ze hier geen warm water om af te wassen. Maar wij Hollandse creatievellingen Op de Fiescheralpverzinnen hierKäseschnitte wel wat op. Kletterbahn

Dit bericht is geplaatst in 2009-5 Zwitserland oktober. Bookmark de permalink.