Cahuita

Cahuita ligt in het zuiden aan de Caribische kust. De sfeer is totaal anders dan in de rest van Costa Rica. De bevolking is negroïde en ze spreken Engels de keuken evenals de muziek zijn Caribisch. De Atlantida lodge ligt op een paar minuten van de zee, en wordt omgeven door een tropische tuin waar verschillende kikkers te vinden zijn. De barman kan met een app het geluid van het vrouwtje jeanskikker laten horen. Binnen no time komt het mannetje tevoorschijn. Later kan ik zelf het mannetje ook een paar keer terug vinden. En ja tegen de avond worden de roodoogkikkers actief. Check gevonden!!

 

Met een kleine groep naar de Bri Bri indianen. Zij leven op een afgelegen plek. Je moet er wat voor over hebben om er te komen: een wiebelende hangbrug met gaten en een reling op knie hoogte!!

Met veel humor krijgen we allerlei info te horen over de magische werking van bepaalde houtsoorten als je daar een thee van maakt en die 3 x op een dag drinkt en dat een maand lang vol kunt houden.

We proeven de cacao bonen als ze net uit de noot komen. Zien en mogen zelf de noten fijnmalen. En mogen de chocolade proeven met allerlei smaken.

Na de lunch verzorgd door de Bri Bri indianen gaan we naar het Parque Nacional Cahuita. De trail loopt parallel langs de kust met zijn kokospalmen en het tropisch oerwoud met brulapen, vlinders en een kleine giftige slang die wie tegen een boom geplakt zien. We zijn nog maar net in het park en zien de eerst luiaard hangen. Op het moment dat ik met een paar vrouwen kijk naar een aap die de koekjes van kleine kinderen heeft afgepikt ziet Hans wasbeertjes voorbij komen. Later ontdekken we nog een luiaard met een kleintje. Mijn beeld van een luiaard die los in de boom hangt moet ik toch bijstellen. Wij zien ze hangend aan een tak en ondertussen met hun rug rusten op de tak onder zich.

Dit bericht is geplaatst in 2017-2 Costa Rica. Bookmark de permalink.