Rincón de la Vieja

Onderweg naar Rincón de la Vieja, maken we een schitterende wandeling met zicht op de Aranal vulkaan

Parque Nacional Rincón de la Vieja, genoemd naar de vulkaan Rincón de la Vieja van 1800 meter hoogte. We maken een wandeling langs grote wurgvijgen, een waterval en vooral vulkanische borrelende modderpoelen en zwavelbronnen. Op verschillende plaatsen komt de naar zwavel stinkende stoom uit de grond. Modderpoelen geven ploppende bubbels en de zwavel kleurt de rotsen geel en rood op plaatsen waar de vulkanische dampen ontsnappen.

Tussen de middag gaan we eten in Limonel de Abangares. Helaas valt net op het moment dat wij een bestelling doen de stroom uit. De hamburger wordt nu zonder friet geserveerd en ook de smoothie kan pas gemaakt worden als er weer stroom is.

En dan hebben een paar reisgenoten ara’s ontdekt. De laatste happen van de hamburger worden naar binnen gepropt om ook de rode en blauwe ara te bewonderen. Het lijkt erop dat ze elkaar het hof maken, echt vriendelijk gaat het er niet aan toe, krijg je wel mooie actie beelden van.

Dit bericht is geplaatst in 2017-2 Costa Rica. Bookmark de permalink.