Vergel de Punta Mala

In het dorpje Vergel de Punta Mala, in het tropisch regenwoud komen nog nauwelijks toeristen. Zo’n 7 km van het dorp ligt in de jungle De Rio Tico Safari Lodge, een tentenlodge. Wie verzint het om hier een tentenkamp op te zetten? Ja echt…Nederlanders. We rijden langs afgronden, over smalle bruggen en doen er een half uur over om bij de Rio Tico Safari Lodge te komen. De tenten staan in een tropische omgeving op houten platforms, met een terras,  we kunnen heerlijk  ontspannen en genieten van het uitzicht, de geluiden van de rivier en de natuur. We zitten nog niet zo lang op ons terras en spotten een toekan!

Tegen het eind van de middag komt de regen weer met bakken uit de hemel. Onze chauffeur parkeert de bus pal voor de ingang van de lodge, zodat je niet tot op je vel nat hoeft te worden. Bij het restaurant wordt de bus bijna naar binnen gereden om zo droog mogelijk aan tafel te kunnen. Het blijft de hele avond plenzen. Als we terug gaan naar de Lodge is de kleine waterval langs de weg uitgegroeid tot een grote waterval die over de helft van de weg naar beneden stort.
Uitslapen lukt nog steeds niet. We kunnen om 6 uur een wandeling maken naar een uitzichtpunt. Zodra de zon opkomt, gaat de nevel hangen tussen de valleien en zien we twee soorten toekans.

Op het strand van Punta Uvita kunnen we nu het nog laag water is naar een punt toelopen dat de staart van de walvis genoemd wordt. We hebben geen drone bij ons om dat op afstand vast te leggen. Met de voeten op het strand is het niet zichtbaar dat het strand de vorm van een walvisstaart heeft.

Dit bericht is geplaatst in 2017-2 Costa Rica. Bookmark de permalink.