Corcovado

In het dorpje Sierpe laten we het grootste gedeelte van onze bagage achter en stappen in de boot naar onze lodge. Cabinas Las Palmeras. Een paradijselijke plek midden in de natuur, direct aan het strand. Corcovado is één van de meest regenrijke gebieden van Costa Rica en tevens het meest ongerepte deel van het land. Wij hebben maar één tropische bui meegemaakt op de eerste avond dat wij in Corcovado waren.
En dan begint het avontuur met een soort van speetboot. In een hoog tempo varen we over de Rio Sierpe door natuurreservaat Terraba-Sierpe, waar we nog verschillende krokodillen zien liggen op de kant. Na drie kwartier krijgen we net
 voor we de oceaan  opgaan de instructie  om te allen tijde te blijven zitten wat de boot ook doet…..
Probeer dat maar eens als je door de branding heen moet met die mega grote golven. En op open zee….. we zijn blij dat we na opnieuw drie kwartier aanleggen bij het strand. De laatste meters mogen we door het water waden en dan zijn we in het paradijs belandt, we lopen langs het strand naar onze overnachtingsplaatsen in The
Poor man’s Paradise.
Wat een droom plek, de zon schijnt wat wil een mens nog meer.
Na de lunch gaan we gelijk een mooie kustwandeling maken en zien o.a. rode ara’s over onze hoofden scheren  en schreeuwen, een hele groep kapucijn aapjes met jongen, pelikanen, en roofvogels.

We wandelen met een kleine groep naar Playa San Josecito. In twee kano’s , lees kleine roeiboot, varen een stukje over de Rio Claro. Wij zijn hier alleen met ons groep van 8 personen, wat een rust! Opnieuw zien we de ijsvogel, ook de zwart witte soort. En dan zit er iets op de rots, geen idee, wat de gids ziet, totdat je zo dichtbij bent dat je 8 superlange dunne poten ziet…… whaa…. een spin.


La Sirena.

Om half 6 zitten we aan het ontbijt, om daarna met een boot naar La Sirena te gaan. De oceaan is heel rustig, het tempo van de boot iets langzamer dan toen wij naar Corcovado toegingen. Het is nu genieten en helemaal toen de dolfijnen met ons mee gingen zwemmen en hoog uit het water gingen springen.
Met een gids hebben we een lange wandeling gemaakt in de omgeving van het parkwachter station La Sirena. Wat veel nieuwe dieren hebben we hier gezien; kleine miereneter, trogons, lepelaar, great curassow (hoenen), spechten met z’n drieën op één boom. We wachten op de boot en onze gids blijft rondlopen en zoeken. Ja hoor hij heeft alsnog de tapir gevonden. Zou het echt toevallig zijn dat de gids hem vindt of slaapt ie daar altijd en kun je hem daar meestal bewonderen.

Op weg terug naar onze lodge stoppen we bij een waterval. Onze gids maakt in no time verse ananas en watermeloen klaar. We zien een supergrote golf aankomen….. nee hè….die zal toch niet over de boot heen slaan……pppffff….de bootsman heeft hier gelukkig ervaring mee, we blijven allemaal droog en genieten van het heerlijke fruit. We varen nog heel dicht langs een vogelrots om de fregatvogels en andere watervogels te bewonderen en dan is het echt tijd om terug te gaan naar onze lodge.


Wat hebben we genoten in Corcovado, het schitterend mooie weer. Alle dieren behalve de spinnen. Geen internet. Geen telefoon.

Dit bericht is geplaatst in 2017-2 Costa Rica. Bookmark de permalink.