Tenerife januari 2019

Op 8 januari gaan we naar Tenerife. Genieten van de zon en even helemaal niets doen, zover ik dat kan.
Na een goede vlucht komen we aan op het vliegveld van Tenerife. Bagage gevonden en op zoek naar de shuttle bus die ons naar het autoverhuurbedrijf brengt. Niet te vinden. Diverse keren vragen en een half uur later eindelijk gevonden, blijkt de shuttle bus net 2 minuten geleden weg gereden te zijn. Ruim een half uur later kwam de shuttle bus om ons op te halen.
Na alle formaliteiten om een auto te krijgen gaan we op weg naar ons appartement. Tomtom kent de straat al niet eens…. Met de beschrijving uit de mail op zoek naar Clansani appartementen. Niet te vinden. Als we uiteindelijk het resort vinden is de receptie natuurlijk al lang gesloten.
Met telefonische aanwijzingen is het eindelijk gelukt om ons appartement te vinden. We zijn zo moe dat we gelijk naar bed gaan en de volgende dag bekijken waar we nu eigenlijk zijn.

We hebben een villa helemaal voor ons zelf met een groot terras. Beetje jammer dat pas om 12 uur de zon op het terras komt en voor die tijd het behoorlijk koud is.
Als we informeren of er nog een andere villa beschikbaar is kunnen we een straat verderop genieten van opnieuw een grote villa met op elk moment van de dag zon in de tuin. De keuze is snel gemaakt. Spullen waren toch nog niet uitgepakt, en verhuizen..

Zicht vanaf het huis
We kunnen zelfs de zee zien
Wandelend langs de kust naar het volgende plaatsje
Golfbanen in de achtertuin

Bij helder weer gaan we vroeg op pad om de Teide op te gaan. Met de kabelbaan komen we op een hoogte van 3555 meter. We genieten van het uitzicht en gaan twee korte wandelingen maken naar uitzichtpunt Mirador de Pico Viejo, waar je de gapende mond van de krater kan zien en Mirador de la Foraleza die uitkijkt naar het Noorden.

Pico del Teide
Met de kabelbaan naar de Teide
Op weg naar Mirador de Pico Viejo
Uitzicht op Pico Viejo
Pico del Teide

Genieten in de dierentuin en oefenen met fotograferen voor onze reis naar Ecuador

Arend
Pinguin
Krokodil

zeeleeuw
Kangoeroe
Toerako
Vriendjes
Witte Kaketoe
Struisvogel
Flamingo
Ontdek de aap

We maken een hoogtepad wandeling over de kam door een sprookjesachtig nevelbos. Er was weinig nevel te bekennen toen wij er waren. Verrassend mooi.

Het begin van het pad tussen lage struiken
Canarische klokjesbloem
Roque de Anambro
Vink
Nevelwoud met mos op de bomen
De varens kunnen hier manshoog worden
Zicht op de Noordkust bij Benijo
Vanuit het Noorden zicht op de Teide
Dit bericht is geplaatst in 2019-1 Tenerife. Bookmark de permalink.