Galapagoseilanden – Isla Isabela

Omdat het bootje varen zo goed is bevallen willen we nog een excursie doen naar Isla Isabela. Gewapend met onze ereaders komen we de tijd goed door. En dan komen we voor ons gevoel aan in het paradijs. Niet te omschrijven wat mooi. Alle bankjes worden in beslag genomen door zeeleeuwen. Opnieuw zien we de blauwvoetgenten op de rotsen en zeeleguanen. Deze lijken wel iets groter dan op het eerste eiland.

Galápagos Eilanden – Van Santa Cruz naar Isla Isabela
Galápagos Eilanden – Aankomst Isla Isabela
Galápagos Eilanden – Het water is nog blauwer met gelijk een blauwvoetgent

Met een groep gaan we een toer doen over het eiland. Bij het bezoekerscentrum zien we veel schildpadden, die ook actief zijn.

Galápagos Eilanden – Isla Isabela – Reuzen schildpad
Galápagos Eilanden – Isla Isabela – Reuzen schildpad
Galápagos Eilanden – Isla Isabela – Reuzen schildpad
Galápagos Eilanden – Isla Isabela – Reuzen schildpad

We wandelen door een mooi gebied, blij dat er wat schaduw is, hier zien we ook flamingo’s. We komen uit bij het strand. Wow de rotsen zitten vol met blauwvoet genten en zo veel zeeleguanen.

Galápagos Eilanden – Isla Isabela wandeling
Galápagos Eilanden – Isla Isabela – Flamingo’s
Galápagos Eilanden – Isla Isabela – Mooi strand
Galápagos Eilanden – Isla Isabela – Heel veel blauwvoetgenten en leguanen

Na een heerlijke lunch gaan we met een boot naar een lagune. Hier maken we een wandeling, waar we leguanen zien. Omdat Hans de vorige keer toch verbrand is, wil hij niet nog een keertje het water in. Wij genieten op de boot, die een extra rondje maakt langs de pinguïns.

Galápagos Eilanden – Isla Isabela – Zee leguaan
Galápagos Eilanden – Isla Isabela – Zo zwemmen ze de zeeleguanen
Galápagos Eilanden – Isla Isabela – Zee leguaan
Galápagos Eilanden – Isla Isabela – Nieuwsgierige leguaan
Galápagos Eilanden – Isla Isabela – Zee leguaan
Galápagos Eilanden – Isla Isabela – Galapagos Pinguin
Galápagos Eilanden – Isla Isabela – Lava Reiger
Galápagos Eilanden – Isla Isabela – In de lagune

Wij komen als laatste op de speedboot die ons terug brengt naar Santa Cruz. Na een paar minuten klappen we telkens met geweld tegen de golven en komen los van onze harde metalen stoelen. Hopelijk gaat dit niet zo de hele reis door. Hans roept iemand van de bemanning of ik ergens anders mag zitten, dichter bij de motor. Halverwege de boot zak ik in elkaar en blijf daar de rest van de reis liggen. Wat duren 2 uren varen dan lang. Ondanks deze verschrikkelijke terugreis, was het een super mooie dag op Isabela eiland.

Als we op Santa Cruz zijn gaan we eerst op zoek naar een kop koffie om bij te komen.
Een paar uur later gaan we met de hele groep uit eten. Hier word ik nog in het zonnetje gezet als schaduw reisleidster en kreeg nog een heel mooi opschrijfboekje.

En dan is het tijd dat we terug gaan naar het vaste land. Met de bus gaan we naar het vliegveld, alles loopt voorspoedig. In Guayaquil worden we opgewacht door een hele enthousiaste gids die ons door de middag loods voordat we naar het vliegveld kunnen.
Om 20.20 uur vertrekken we richting Nederland waar we zaterdag middag om 13.40 uur aankomen. Wat heerlijk dat we bij Ilse en Jos kunnen aanschuiven met het eten.

Wat een gave reis hebben we gehad, met een hele leuke, gezellige groep.

Dit bericht is geplaatst in 2019-2 Ecuador & Galápagos eilanden. Bookmark de permalink.