2. Op safari

Maandag:
Wij gaan maandag op Safari naar Senegal. Met een grote truck door een wildpark waar giraffen en allerlei ander wild zit.

We krijgen een packed breakfast mee als we om 7 uur op weg gaan naar Senegal voor de Safari.
Met een bus vol Nederlanders en Zweedse mensen gaan we naar de Ferry. Je weet nooit wanneer de Ferry komt en weer weggaat.
Wat een drukte, bussen, vrachtwagens, mensen jong en oud iedereen wil mee. Binnen een half uur komt de Ferry en wij hebben een mooi plaatsje op het bovendek. Waar de kapitein op wacht weet niemand, hij bepaald wanneer er gevaren gaat worden. Mensen kunnen dus geen vaste tijden hebben om te werken, je weet nooit hoe laat je over steekt.

De oversteek van de Gambia rivier

Een half uurtje duurt de overtocht. Hierna gaan we in een andere bus. Hier is het nog armoediger, en veel zwerfvuil.
Bij de grens met Senegal moeten we veel geduld hebben om door de douane te komen. De vrouwen bieden fruit en noten aan.

Vanaf de grens is het 10 minuten naar het Fathala Wildlife Reserve. Om 11 uur gaan we in een grote truck door het park. Hobbel de bobbel over zandwegen. Het stof komt aardig los. Joran en ik zitten achterin, we worden bedekt met een laag stof en zand. Al vrij snel zien we bij een voeder plaats zebra’s, en de enige mannelijke neushoorn. ( tja steekt ie zijn vrouwtje dood met zijn hoorn) en knobbelzwijnen. Kruip en sluip door komen we bij een volgende voederplaats met buffels, bokken, en antilopen.

Steppe Zebra
Knobbelzwijnen
Witte neushoorn

Roan Antilope
Roan Antilope
Reuzenelandantilope
Reuzenelandantilope
Reuzenelandantilope
Sahel Scharrelaar – Abyssinian Roller
Kafferbuffel
Kafferbuffel met geelsnavelossenpikker
Reuzenelandantilope
Reuzenelandantilope
Knobbelzwijnen

Als we later de giraffes zien gaat zelfs de grote truck door het struikgewas om een betere plek te krijgen om de giraffes te zien…
Een hele groep met twee kleintjes waarvan de kleinste 2 weken oud is.

Giraffe
Giraffe
Giraffe
Giraffe
Giraffe met jong van 2 weken
Roan Antilope
Roan Antilope
Steppe zebra

Binnen twee uur zijn we al terug op het kamp voor de pizza lunch.

In Senegal en het stuk terug naar de Ferry zien we de mooiste baobab bomen. Ze zitten nu vol met vruchten. In april begint de regentijd en komt het blad weer aan de bomen.
Bij de grens gaat het een stuk sneller, de hoeveelheid verkopende mensen is nog groter.
In de buurt van de Ferry merken we dat ie al aangekomen is. Onze gids is maatje met de Ferry kapitein en belt hem op. Hij zal op ons wachten. De boot is afgeladen vol. Man aan man staan we bij elkaar. Gelukkig duurt het maar een half uurtje.

Dit bericht is geplaatst in 2020-2 Gambia. Bookmark de permalink.