Torghatten

Zeven zustersdag 22 woensdag 16 juli

We zijn vroeg vertrokken om de boot van kwart over 8 te halen. De boot gaat van Tjøtta naar Forvik(a). Bij de boot kwamen we nog de Duitsers tegen die we ook op de camping zagen bij de Saltstraumen. Het was nog lekker rustig. We waren iets van de 3e auto dus pasten er nog makkelijk op. De overtocht duurde een uur en hadden dus de tijd om nog wakker te worden. Tijdens de boottocht hadden we uitzicht op de zeven zusters, het was net niet helemaal te zien. Na de boot eerst 17 km rijden en dan houd de weg op en staat de volgende veerpont weer klaar.

Aangekomen op het land gingen we richting de Torghatten, je kon het al vanuit de verte zien, dIlse bij de Torghattene rondgevormde berg. Eerst wat energie opdoen en dan naar de Torghatten toe. De wandeling zou 3 kwartier duren, ergens anders staat en half uur. Het word steeds korter. De wandeling was best goed te doe, af en toe waren er trapjes gemaakt van stenen, soms voelde je een berggeit. En dan kom je bij het immense grote gat zeg! Je hebt een prachtig uitzicht vanuit het gat. Uiteindelijk hebben we maar 20 minuten over de wandeling gedaan! Het begon een beetje te spetteren en aan één kant dicht te trekken dus we waren weer net op tijd.

Toen gingenUitzicht vanuit de Torghatten we weer veUitzicht vanuit de Torghattenrder rijden naar de volgende boot. Van de weg zou je een prachtig zicht hebben op de Torghatten, het grote gat. Helaas zaten we net aan de verkeerde kant en konden we het gat niet zien 🙁
Bij de volgende boot was het even afwachten of we wel op de boot zouden passen. En we pasten en nog net op 😀 En ze vonden ons zo lief dat we een gratis overtocht kregen 😀 Dat is nou eens lief van de Noren. We rijden verder richting Trondheim en overnachten op een camping bij Steinkjer.

 

2008-07-16-074915-weg-17-haven-tjøtta 2008-07-16-111420-aankomst-horn 2008-07-16-135035-huisjes-bij-brønnøysund 2008-07-16-120743-weg-76-tocht naar torghatten 2008-07-16 Vanaf deze kant is het gat niet te zien in Torghatten 

 

Dit bericht is geplaatst in week 4. Bookmark de permalink.