Lago Maggiore

Dag 30 donderdag 24 juli

Vandaag begon het al vroeg met schitterend weer. Dus tijd om verder te gaan en te genieten van het heerlijke weLago Maggioreer!

We zijn via de Hardangerfjord gegaan. Een smal weggetje en subtropisch weer, mooie planten en water. We hebben het gevoel dat we in Italie beland zijn aan het Lago Maggiore. Precies hetzelfde weer, weggetje en allemaal mensen in het water. Alleen missen we de palmbomen nog. Maar die kun je er zo bij denken en dan is het plaatje compleet.

We zijn met de boot overgestoken en in Eidsfjord aangekomen. We gaan naar Øvre Eidsfjord, naar het Hardanger Naturcenter. Hier heb je ook weer zo’n film op 5 schermen dat je in een helikopter zitVoringfossen. Een prachtige film, met moeders die je knijpen omdat het zo echt lijkt als de helikopter schuin gaat. Daarna zijn we doorgegaan naar de Voringfossen. Omdat het zulk prachtig weer is konden we heel goed de regenboog zien op de waterval.

En dan de Sørfjord. Wat Ilse zo graag wil!  Lekker fruit ingeslagen, deze fjord staat bekend om al het fruit. Om de zoveel meter staat er weer een kraampje met kersen, en/of aardbeien, en morellen,  geel/licht rode kersen.

SorfjordWe waren op zoek naar de parkeerplaats bij het water die we 3 jaar geleden zagen, alleen kVoringfossenonden we die niet vinden. Uiteindelijk hebben we overnacht op een soortgelijke parkeerplaats met 4 campers en 1 tent. Je staat hier nooit alleen. Joran en Ilse zijn nog in het water geweest. Je ziet hier zelfs mensen zwemmen. Dit vonden we toch nog wat te koud!!! Het water zal 14/15 graden zijn.

2008-07-24-103002 weg 7 Kwam geen wolkje aan de lucht 2008-07-24-111957 weg 7 Steindalsfossen  2008-07-24-112620 weg 7 Steindalsfossen 

2008-07-24-115839 weg 7 Fykse 2008-07-24-170547 weg 13 Eidfjord

Dit bericht is geplaatst in week 5. Bookmark de permalink.