Bryce Canyon – Las Vegas

Vanmorgen was het heerlijk wakker worden met 15 graden. Dit zullen we niet lang houden. We gaan namelijk weer naar de woestijn. We komen door Zion National Park, hier is de temperatuur gestegen tot 44 graden. Zion NP is veel groener als de andere parken die we tot nu toe gezien hebben. Er stroomt hier zelfs nog wat water. We maken een paar mooie foto stops. Bij één van de stops krijgen we de tijd om een kleine wandeling te maken naar een waterval en een meertje. Het klinkt meer dan dat het is! Het is zeker een mooie wandeling, maar wel heel erg heet! Het smeltwater begint op te raken dus er is nog maar een klein stroompje over. Onderweg zien we nog hagedissen en een hele grote gele vlinder, een koninginnenpage.

In St. George maken we nog een tussenstop voor de lunch. Het wordt ons aangeraden om naar Chuck-a-rama te gaan. Het is een heel groot buffet voor weinig geld. Het is een complete avondmaaltijd. We lopen nog een klein rondje langs wat winkels en komen nog enorme schoenen tegen. We hebben ook al heel wat extreem lange mensen gezien.

Voordat we Las Vegas binnen rijden maken we nog een stop. Onze monden vallen open van verbazing als we mensen zien met grote partijen vuurwerk die ze in hun winkelwagentje hebben. Heel gewoon in de supermarkt te koop. Ook zijn hier vuurwapens te koop. Dit geldt alleen voor de Indianen gebieden. Ze mogen tot op zekere hoogte zelf de regels bepalen in het gebied.

Ja en dan ligt daar opeens Las Vegas in de woestijn. Een grote stad midden in de hitte. We snappen echt niet dat mensen hier willen wonen. Buiten is het niet te harden van de hitte. en binnen draaien de airco’s volop om het aangenaam te houden. We zitten in het Circus Circus hotel. Een waar circus om ons heen. Er is zelfs een heel attractiepark in het hotel. Met onder andere een achtbaan, een soort boomstamattractie, botsauto’s, reuzenrad en natuurlijk allemaal speelautomaten (voor mensen jonger dan 21).

‘s Avonds hebben Hans en Ilse nog een tour gedaan. Wat een grote poppenkast is het. Je hoort continue ching ching, pling, toink, poink,pling, pling en ga zo nog maar even door. Om ergens te komen moet je eerst door het casino heen. De uitgangen zijn lastig te vinden, er hangt geen klok en het is best wel donker! Alles om ervoor te zorgen dat je gaat gokken. We bezoeken een aantal hotels. Alle hotels zijn enorm groot en hebben minsten 3500 kamers. Elk hotel heeft zijn eigen thema. We zijn dus al in Parijs, Venetië, Rome, Egypte en New York geweest. Het is allemaal heel bizar en te gek voor woorden wat je allemaal tegen komt. Mensen die verkleed zijn, als standbeeld zijn, schaarsgeklede vrouwen/meisjes en dat allemaal midden op straat voor fooi. Dan vergeet ik nog bijna de dames die dansen op de bar, de vele lichten en de enorme bloemenvazen met cocktails! Kortom Welcome in Las Vegas. Leuk om een keertje te zien maar de hitte die erbij hoort is echt niet leuk. Het is avond en het is nog 38 graden. De wind die waait voelt als een warme deken om je heen. Om 10 uur waren we weer terug in het hotel en zijn we lekker gaan slapen.

Dit bericht is geplaatst in 2011-4 Amerika 15 juni t/m 2 juli. Bookmark de permalink.

2 reacties op Bryce Canyon – Las Vegas

  1. Yvonne schreef:

    Wauw, wat voor ‘n kanomaat is dat?? :-O

  2. Jos schreef:

    38 graden s’nachts? dat is echt geen pretje inderdaad. voor de rest lijkt het mij inderdaad wel mooi om al die lichtjes s’avonds te zien. en het feit dat nooit iedereen slaapt, dat er altijd iets te doen is.
    Maar nu moet je toch vertellen wat je hebt gedaan om die schoenmaat te krijgen 😛

Reacties zijn gesloten.