Las Vegas

Vandaag hebben we eindelijk een rustdag en kunnen we uitslapen! Lekker rustig beginnen met een all-you-can-eat-buffet. Nu snappen we waarom al die Amerikanen zo modder vet zijn. 😉

Rond de middag zijn Hans en Ilse Las Vegas in gegaan. Anita bleef vandaag een dagje op de hotelkamer om bij te komen.  Na 2 stappen buiten het hotel gezet te hebben ligt onze tong al op de straat en denken we: waar zijn we aan begonnen? Er valt een warme deken van hitte over je heen. Gelukkig rijden er genoeg bussen op de Strip (de straat met alle hotels) die ons geaircoditioned een stukje verderop brengen. We beginnen bij Ceasers Palace. Al snel raken we de weg in het hotel kwijt en hebben geen idee hoe we hier weer weg komen. Alle gangen lijken op elkaar en zijn ellen lang. Na een paar gangen dolen en dwalen stappen we de hitte weer in om vervolgens zo snel mogelijk de eerste de beste geaircoditioneerde ruimte in te stappen. Het is wel fijn dat er overal roltrappen zijn want trap lopen met dit weer is als 3 uur sporten in de sportschool. We slenteren op ons allersloomst als twee uitgeputte bejaardjes over de Strip. We bezoeken nog een paar hotels  en zijn het al snel meer dan zat. Vooral al dat getjing, tjing, ploing, pling, van al die gokkasten ben je al gauw zat. Vervolgens moet je ook nog 2 minuten wachten bij een verkeerslicht in de brandende zon waar geen einde aan lijkt te komen. Als je dit leest en denkt dat klinkt wel heel vervelend allemaal, dan heb je gelijk!!
Omdat we de bus gemist hebben bezoeken we nog de M&M-shop waar we onze ogen uitkijken naar alle verschillende soorten smaken, souvenirs en accesoires.  We nemen de eerstvolgende bus terug naar het hotel. We verlangen weer naar de airco. Wij hebben het geluk dat de airco niet werkt in de bus, met het gevolg dat we allemaal oververhit in de bus zitten die er maar liefst een half uur over doet om ons terug te brengen naar het hotel.

We hebben wel even tijd nodig om bij te komen van ons avontuur in Las Vegas, dan krijgen we ook nog te horen dat het vandaag de warmste dag van het jaar is met 43 graden!!! Wat een eer dat wij dat toch mee mogen maken.

Door de hitte voelden we ons nogal beroerd waardoor we ‘s avonds niet meer de straat zijn opgeweest, tot grote teleurstelling van Ilse. De dag erna kregen we van vele anderen te horen dat veel mensen beroerd waren geworden van de hitte. We verlangen naar kippenvel.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in 2011-4 Amerika 15 juni t/m 2 juli. Bookmark de permalink.

2 reacties op Las Vegas

  1. Jos schreef:

    Zo te horen hadden ze Las Vegas beter op de noordpool kunnen bouwen in plaats van in de woestijn.
    Maarja dan wel weer de warmste dag van het jaar meegemaakt. 😉
    Die dag smelte alle m&m’s die de amerikanen kochten vast meteen hehe.

  2. gerda schreef:

    dat kippevel hadden wij hier gisteren, brr wat een kou maar via vandaag moet de temp. hier morgen verdubbelt zijn van 14 naar 30 graden!?

Reacties zijn gesloten.