Las Vegas – Mammoth lakes

We gaan de woestijn verlaten, joepie 🙂 maar we moeten nog eerst even door Death Valley heen. Vandaag zitten wij voorin de bus, met dus extra goed zicht. Dat komt goed van pas want het wordt een lange zit vandaag en een reis met veel afwisseling.

Death Valley is ook woestijngebied waar het dus ook bloedheet is. Als het boven de 120 graden fahrenheit is mag je het park niet meer in omdat het te heet is en de bus ons anders niet meer over de bergen heen kan brengen. Gelukkig voor ons is het nog lekker koel met 116 graden fahrenheit, wat gelijk staat aan 48 graden celcius. Deze temperatuur is dragelijker omdat er een lekker windje bij staat en er niet heel veel verkeer, gebouwen en asvalt is dat voor extra warmte zorgt.

De eerste stop is bij een mooi uitzichtpunt, je moet wel even een klein bultje oplopen voor een mooi uitzicht. Het lijkt niets maar je moet de hitte daarbij niet vergeten, maar het gaat ons goed af. Zowaar de hele groep is ruim voor de tijd dat we terug moeten zijn weer terug in de bus. Wij Nederlanders zijn toch niet geschikt voor deze temperaturen.

Death Valley is behoorlijk groot dus je rijdt zo een paar uur door de woestijn heen. De vroege lunch vindt dan ook plaats in d

e woestijn. We hadden zelf eten bij ons en hebben ons prima vermaakt in de souvernirwinkel, want daar is de AIRCO!! Wij vragen ons echt af wat er hier gebeurd als de stroom een keer uitvalt.

We vieren bijna een feestje als we eindelijk de hitte uit zijn, wat kun je daar van genieten zeg! Het landschap wordt hier steeds groener en rijden langs besneeuwde bergen (de Sierra Nevada) en we zien water. Het enige wat je van water in de woestijn ziet zijn irrigatiekanalen. Ook een vreemd gezicht trouwens zo midden in de woestijn. Om bij het volgende hotel te komen moet de Tiogapass geopend zijn, anders moeten we uren omrijden. De pas is nog maar net een week open, dus we hebben geluk. Deze reis klimmen we ongeveer 3000 meter omhoog. De temperatuur wordt steeds aangenamer en we zien zelfs sneeuw 🙂

We verblijven in een hotel dat aan de piste gelegen is waar nog echt geskied kan worden. De kabelbaan is al gesloten, dus we kunnen helaas niet meer de berg op. Na de hitte van we woestijn kunnen we alleen maar genieten van het kippenvel dat op onze benen staat!! We hoeven voor het eerst niet met airco aan te slapen. Het was een lange en mooie reis, maar je hebt niet eens door dat je zo lang in de bus zit. Na een echte Amerikaanse maaltijd met veel en veel te grote porties gaan we nog even met wat groepsgenoten bij de openhaard zitten (ja, ja hier kan het ;)) om daarna lekker naar dromenland te gaan.

Dit bericht is geplaatst in 2011-4 Amerika 15 juni t/m 2 juli. Bookmark de permalink.

4 reacties op Las Vegas – Mammoth lakes

  1. Anitha schreef:

    Wauw wat gaaf sneeuw na de woestijn!
    Geniet lekker van al dat moois en elkaar

  2. Jos schreef:

    Dat is vast een heerlijke verademing, van de hitte zo de sneeuw in :). lekker een paar sneeuwpoppen bouwen en weer verder haha

  3. Hans van Leeuwen schreef:

    Death Valley is echt wel heet. Er werd ons aangeraden een liter of 5 extra water mee te nemen per persoon voor het geval de auto pech kreeg. Dan ben je overigens ook weer blij dat er een Amerikaanse airco in je auto zit en niet zo’n Europese, in jullie bus zal het ook wel lekker koel zijn 🙂

  4. gerda schreef:

    beste familie, na 2 jaar zonnige vakantiebestemmingen is het wel duidelijk dat jullie voor de koelere bestemmingen moeten kiezen!

Reacties zijn gesloten.