Mammoth Lakes – Modesto

We verlaten de kou vandaag. Vanochtend om 7 uur was het zelfs nog min 2 graden! Vandaag gaan we het laatste Nationale Park bezoeken, Yosemite NP. We rijden over de Tioga pas die sinds een week open is vanwege de hoeveelheid sneeuw die er ligt. Het is een prachtige route die we rijden. Rond om ons heen zien we steeds meer sneeuw komen, de meren zijn met sneeuw bedekt en af en toe ligt er nog een dun laagje ijs op het water. We maken een mooie fotostop bij het water met een weerspiegeling van de bergen in het water.

Als we de pas verlaten verdwijnt de sneeuw ook. Overal loopt wel veel water. Het is opeens heel warm geworden waardoor al het sneeuw snel weg smelt en de rivieren erg hoog zijn met water en overal beekjes stromen. Het water staat echt uitzonderlijk hoog waardoor de watervallen op het mooist zijn, en op het grootste gedeelte van de rivier mag niet geraft worden.

Na nog een mooie fotostop met zicht op de waterval rijden we verder naar het visitor centre. Hier hebben we twee uur de tijd om te genieten van al het moois om ons heen. Vanaf het visitor centre kunnen we een wandeling maken om dichter bij de waterval te komen. Het is hier al erg warm aan het worden, 28 graden. Tijdens het wandelen zien we allemaal mooie en vooral grote vlinders langs vliegen en mooie blauwe vogels met een kuif.

De reis gaat weer verder door het park heen, er volgens nog een paar fotostops voordat we verder rijden richting Modesto waar we zullen overnachten. In Modesto is het al weer boven de 30 graden. We verblijven in een goed resort op een heel groot terrein/parkeerplaats anex van alles en nog wat. Je hebt hier overal van die grote parkeerplaatsen met allemaal winkeltjes erbij zitten en allemaal eettentjes.


Het eten bij de Italiaan was werkelijk één groot feest. Wij hebben ondertussen wel door hoe we moeten eten, maar daar kijken ze hier nogal vreemd van op. We weigeren de gratis wijn, we delen een appelsap, we willen geen refill voor de soep en delen met z’n drieën twee hoofdgerechten. Als we dan nog een dessert willen bestellen maken we het toch wel heel bond. Wat hebben wij gelachen om de gezichtsuitdrukking van de serveerster.

Dit bericht is geplaatst in 2011-4 Amerika 15 juni t/m 2 juli. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Mammoth Lakes – Modesto

  1. Jos schreef:

    hahaha ze proppen je dus echt vol daar als je niet uitkijkt 😛
    wel jammer dat de sneeuw verlaten werdt. sneeuw is altijd goed. maar soms een lekker zonnetje (mits niet te warm) is ook erg goed

Reacties zijn gesloten.