Op naar Zwitserland, Luzern

Met een strak blauwe lucht gaan we op weg naar Zwitserland. Hans is nog niet helemaal beter, dit merken we aan zijn humor. Laat hem die paar % nog even ziek zijn, dan word het echt gezellig.

Door een zeer lange file komen wij iets minder ver dan gehoopt. We overnachten op een camping in de middle of nowhere, zonder enige contact mogelijkheden met de buitenwereld. Wel met een super modern sanitair gebouw, en een uitzicht op het Guldental.

Het heeft ‘s nachts een paar graden gevroren, dit maakt het uitzicht op het Guldental nog mooier.

Ach nog een paar uurtjes en dan zijn we in Zwitserland. We hebben alle tijd, een mooie gelegenheid om binnendoor door het Zwarte woud te gaan.

Tja, dan komt er een wegomlegging, er word namelijk gewerkt aan een brug. 2,5 uur later zijn we 10 km opgeschoten. Helemaal gaar, hebben we geen zin om binnendoor te gaan. Rechtstreeks door naar Luzern. Dit is een stad waar het ontzettend druk is, en waar je hopeloos vast staat om een paar kilometer verderop te komen.

We zitten aan een groot meer bij Luzern, en zijn op de fiets naar Luzern gegaan. Helaas was het nevelig en konden we de bergen rondom ons niet zien. Is Hans zijn fout want die zei al: Hocus Pocus Pilatus pas, en inderdaad de berg Pilatus was de hele dag niet te zien.

De volgende dag is het helder,  een strakblauwe lucht, de zon schijnt. Vanaf de camping kunnen we met de boot over de Vier Waldstättersee naar Alpnachstad om vandaar met de Zahnradbahn de berg Pilatus op te gaan. De rest van de dag hebben we ons boven op de berg wel vermaakt. weinig inspanning, volop genieten

 

Dit bericht is geplaatst in 2011-6 Zwitserland. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Op naar Zwitserland, Luzern

  1. Jos schreef:

    Klinkt echt super tof daar. zou er jaloers van worden als ik dat al niet was 😉

Reacties zijn gesloten.