dag 6 Sleetje rijden

Sleetje rijden kan in de meeste plaatsen alleen ‘s avonds als de piste gesloten is voor het skiën. In Pertisau heb je één echte rodelbaan waar je de hele dag en avond gebruik van kunt maken. Eén keer in het uur kun je je naar boven laten brengen met een pendelbusje. Wij willen de eerste keer zelf naar boven lopen. Het is een wandeling van ruim een kilometer lang en 180 hoogte meters stijgen. Bij het hotel geven ze dat aan als een lichte wandeling. Wij Nederlanders uit een plat land, denken daar anders over. Het wandelpad loopt net naast de rodelbaan met een ruime afscheiding van sneeuw tussen deze twee paden.

Als we na de intensieve klim boven zijn gaan we eerst bijkomen in de berghut en genieten we van het mooie uitzicht.

We snappen nu ook waarom de afscheiding zo hoog is tussen wandelpad  en rodelbaan. Juist op de punten waar die afscheiding                 er niet of haast niet meer  is, word je er naar toegetrokken om even over het wandelpad te willen. Je krijgt dan wel de mooiste effecten. Niet alleen wij genieten er van, maar ook de toeschouwers.

   Na het middag eten willen we nog wel een keertje sleetje rijden. En nu willen we wel de langste rodelbaan in de omgeving. Wij met de bus naar Eben (ja, ja deze keer rechtstreeks). We denken dat we weten waar het begin van de rodelbaan is, maar…. Waar zijn de mensen? waar zijn de sleetjes? Na wat navragen staan we inderdaad bij de rodelbaan, maar dan had je zelf een slee mee moeten nemen met de bus. Ach we hebben vakantie en lopen al vast een stuk  terug richting Maurach, beter lopen dan een half uur wachten bij de bushalte.  Ilse en Jos willen nog heel graag een keer sleeën en gaan in Pertisau tegen de tijd dat het donker gaat worden nog één keer van de rodelbaan. Helaas is hier geen beeldmateriaal van. Ilse heeft het gepresteerd om haar slee boven op de afscheiding tussen looppad en rodelbaan te parkeren en lag zij verstopt achter de afscheiding, kwijt!!!

Weer een leuke dag. De zon is niet zichtbaar geweest, voor wintersport was het wel warm met 6 graden. Elk nadeel heb z’n voordeel. Dus nu ontstaan er grote enorm grote plassen waar je enorm hard in kunt stampen 🙂

Dit bericht is geplaatst in 2012-1 Oostenrijk Pertisau. Bookmark de permalink.