4 Chengdu

Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan. Deze provincie staat bekend om zijn pittige keuken. Op de plaats waar vroeger het keizerlijk paleis stond, staat nu een groot standbeeld van Mao, een van de weinig overgebleven beelden.

 

In het centrum van de stad ligt het druk bezochte Volkspark, op zo’n 3 kwartier lopen van het hotel. Aan stenen tafeltjes en in de prielen kaarten groepen oude vrouwen en mannen en spelen  dobbelspelletjes. Mahjong spelen ze toch anders dan dat wij dat op de computer spelen. Ieder doet zijn eigen ding in het park, dansen,  zingen alleen of in een groep, allerlei oefeningen, kalligrafie met water op de tegels. Als we thee willen drinken bij één van de theehuizen worden we gevraagd of we onze oren schoon willen laten maken. Ze hebben toch gereedschap mee, nou bedankt, helaas snappen ze het woord ‘nee’ niet zo goed.

 

    

Met de bus gaan we ‘s ochtends naar het onderzoekscentrum waar de reuzenpanda te zien is. In een heel mooi natuurlijk park zien we voor het eerst in ons leven de pandabeer. Wow wat een groot knuffelgehalte heeft dit beest. De panda is zeer kieskeurig wat eten betreft, bepaalde bamboe wil hij eten en anders niet. Op dit moment is er ook een jong van 10 maand oud, je blijft ernaar kijken.

 

  

Ook gaan we een keer naar een winkelcentrum om een nieuwe koffer te scoren. Met een briefje met steekwoorden in het Chinees zijn we er zo. Een toren met 10 verdiepingen en dat x zoveel gebouwen, niet te geloven. In de kelder zijn winkeltjes die alleen maar koffers en tassen verkopen. Zodra je als toerist maar geïnteresseerd kijkt komt de verkoper al op je af. Als we DE koffer gevonden hebben begint het onderhandelen. Met veel tamtam doen we net of we de koffer niet willen hebben, zeker niet voor die hoge prijs. De verkoopster blijft tot buiten de winkel onderhandelen, en de prijs daalt steeds verder. Als we even later weer langskomen mogen we de koffer toch meenemen voor een leuke prijs.

‘s Avonds om 22.00 uur vliegen we naar Lijiang. Na een korte vlucht komen we rond 24.00 aan in het hotel,  tijd om te slapen.

Dit bericht is geplaatst in 2012-2 China. Bookmark de permalink.

Eén reactie op 4 Chengdu

  1. Hans van Leeuwen schreef:

    hehehe dus ze hebben jullie de oren gewassen?

    Dat ziet er inderdaad heel anders uit hoe ze Mahjong spelen, weet je ook al hoe ?

Reacties zijn gesloten.