6 Dali

 

We komen bij een super modern en groot hotel vlak bij het centrum van Dali. De tegenstelling met het hotel in Lijiang is groot. Dit geld ook voor de sfeer in de binnenstad. Als we op zoek gaan naar de oude binnenstad komen we uit op een schreeuwende markt. Om je koopwaar aan te prijzen gebruik je een megafoon met een geprogrammeerd bandje. En ja, als iedereen dat doet heb je een aardig kippenhok bij elkaar. Binnen de kortste keren rennen wij gillend weg, dit is niets voor ons. Bij het oversteken van de straat komen we in de echte oude stad, hier is het een oase van rust met mooie grachtjes en gezelligheid, geen geschreeuw op de warenmarkt, heerlijk.

Met onze gids Jim gaan we een groot gedeelte met de bus om het Erhai-meer rijden. Bij een dorpje gaan we naar de markt om vooral naar de mooie mensen in klederdracht te kijken. Ook mogen we weer een kijkje nemen bij de mensen thuis, wat zijn deze mensen snel tevreden met hoe ze leven. Met de paardetaxi gaan we door de velden terug naar de bus.

 

   

De gids heeft op de markt de lunch ingekocht, die we op een boot gebruiken, mmmm het Chinese eten bevalt nog steeds. Vanaf de boot hebben we een prachtig uitzicht op de bergen om ons heen. Om nog een vervoermiddel te gebruiken mogen we met z’n allen in een open laadbak die ons door een dorpje rijdt.    

  

Wie bekijkt wie in dit dorpje, nu wij dit dorpje komen bekijken. Het is oogsttijd, de gewassen liggen te drogen in de straat. Iedereen loopt, fiets, rijdt hier overeen. Zal het eindproduct in Nederland te koop zijn? misschien wil ik dat niet eens weten. We gaan nog een stukje door het veld lopen tussen de gewassen door. Hier voel je hoe warm het is om de hele dag op het land te moeten werken.

Met de bus gaan we door naar Kunming. Het blijft schitterend om door deze omgeving te rijden. Het is wel een hele kunst om via het open raam een mooie foto te maken, er zit gelukkig een delete knop op de camera.

  

 

Dit bericht is geplaatst in 2012-2 China. Bookmark de permalink.