7 Kunming

Kunming is de hoofdstad van de provincie Yunnan. Het hotel staat midden in de binnenstad, net in een straat waar het schreeuwerig druk is. Neem je via een ondergrondse mega rotonde voor scooters, de juiste afslag, dan kom je in een rustiger deel waar het op de 4e etage genieten is van een ‘luxe’ Chinees diner.

We hebben één dag om een excursie te maken naar het Stenen Woud van Lunan. Iedereen van de groep bedankt uiteindelijk voor deze excursie, vanwege teveel onduidelijkheden. Wij willen heel graag naar het Stenen Woud en vragen onze plaatselijke gids Tiffany of ze voor ons een taxi kan regelen die bij het Stenen Woud blijft wachten zodat we zeker weten op tijd terug zijn, want we willen wel de nachttrein halen.

  

Uiteindelijk hebben we een geweldige excursie gehad. In plaats van een kleine taxi stond er een grote SUV-auto waar we veel ruimte in hadden. De gids is zelfs met ons meegegaan en zo kwamen we op paden waar verder geen Chinees te vinden was. We hebben genoten van het bijzondere park. Het Stenen Woud bestaat uit grote formaties kalksteenrotsen en lijken soms op versteende bomen,een landschap van scherp omhoog torende rotsen en pieken. Door erosie is de lossere grond er omheen verdwenen.
Op het hoofdpad krioelde het van de Chinezen met fototoestellen achter de vlaggetjes aan. Wij zijn naar het middengedeelte afgeweken. Dit was echt mooi, trap op en trap af langs hele smalle spleten en spelonken. Vaak alleen en soms achter een klein groepje mensen aan. We hebben ook hier weer genoten van de volksdansen op het middenplein.
Terug in Kunming hebben we met de gids en chauffeur gegeten bij een mushroom-hotpot. Dit is een paddenstoelen fondue, met zelf gekozen bijgerechten. Omdat hier geen Engelse vertaling van het menu was, hebben we de bestelling aan onze gids over gelaten. Alles word in de hotpot gedaan om even later op te kunnen eten, zelfs de sla. En het was toch lekker mmm.

Ja en dan gaan we met de nachttrein een reis van 20 uur maken naar Guillin. Allemaal zien we wel tegen deze reis op, zeker na de vorige trein die kleiner was en het zo benauwd was. Achteraf viel het reuze mee. We hebben redelijk goed geslapen en de resterende tijd hebben we vooral lezend en etend doorgebracht. Vanaf Guillin mochten we nog 1,5 uur met de bus door een geweldig landschap om in Yangshuo te komen.

 

Dit bericht is geplaatst in 2012-2 China. Bookmark de permalink.