9 Hongkong

Guangzhou is een drukke havenstad waar we een halve dag zijn. Opmerkelijk in Guangzhou zijn de restaurants waar ‘alles wat beweegt’ geserveerd kan worden. De Cantonese keuken hoort niet voor niets bij de meest beroemde ter wereld. Nou wij vonden het de minst lekkere van allemaal. Kook een kip en snij hem in even grote stukken. Eventuele botten spuug je gewoon weer uit.

Dit is tevens het moment dat we afscheid nemen van onze reisleider, die gaat terug naar Beijing als wij naar Hongkong gaan. En dan zit je zonder reisleider of iemand dat tijdelijk waar wil nemen. Niemand reageert, totdat ze opeens een naam noemen die het wel zou kunnen doen. Eén keer raden wie dat is, Hans dus. De reisleider heeft alles puntgewijs opgeschreven, zodat het moet lukken om het laatste gedeelte goed af te ronden.

De reis van Guangzhou naar Hongkong wordt met de Turbo Cat veerdienst in ongeveer twee uur afgelegd. De binnenkomst in Hongkong over het water is heel speciaal, moet je niet zo als wij bewolking hebben met veel regen en onweer. De stad hoort na een lange geschiedenis onder Brits bestuur vanaf juli 1977 weer bij China. De sfeer is hier dan ook heel anders. Niet alleen is de stad bijzonder groot en modern, maar je ziet ook overal in het pak gestoken zakenlui.

Hans mag gelijk in actie komen als we met onze nieuwe lokale gids naar het hotel gaan. De gids zou ook mee moeten als we naar het vliegveld gaan. We krijgen te horen dat we zelf mogen uitzoeken hoe we naar het vliegveld gaan, want hij zal ons niet begeleiden. Na wat heen en weer bellen met onze reisleider op afstand krijgen we toch een bus die ons naar het vliegveld gaat brengen.

We gaan met een stel op pad naar de bloemenmarkt. Toch wel bijzonder hoor om een straat te hebben waar alleen maar bloemenwinkels te vinden zijn. Ook is hier de vogeltjes markt. Wij hebben het vermoeden dat ze de vogeltjes uit de parken hebben gevangen en hier verkopen. Later zien we in de parken de zelfde vogeltjes als op de markt. We willen met de taxi naar de goudvissen markt. Blijkt de man ons toch iets minder goed verstaan te hebben dan wij dachten, want de goudvissen markt was er niet wel een heel modern winkelcentrum. We gaan niet nog een poging doen voor de goudvissen markt, we gaan wel naar het Kowloon park in de buurt van de kade. Dit is een groot park met veel bijzondere vogels.

Bij Starbuck gaan we wachten totdat de laser show gaat beginnen, die vanaf de gebouwen op Hongkong Island word opgevoerd.

Het hotel bevindt zich op het vasteland Kowloon, waar de meeste inwoners van Hongkong wonen. Met de metro kunnen we in een half uurtje op Hongkong Island komen. Eerst gaan we een paar kleine parken bezoeken. Hierna gaan we met de roltrappen al een stukje de Mount Victoria op. Eerst gaan we naar het zoologische en botanische park om daarna het laatste stuk met de kabel-car naar de Victoria peak te gaan. Het is wel droog, helaas zo dampig dat we weinig van de sky-line van Kowloon kunnen zien. Boven kunnen we een heel stuk om de berg lopen, waar je je in een oerwoud waant. In de boomtoppen zien we hele mooie grote zwarte, en blauw groene vlinders.

   

De laatste uurtjes vermaken we ons in het hotel om te eten en uit te rusten voordat we naar het vliegveld gaan om naar huis te gaan.

Een bijzondere ervaring rijker.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in 2012-2 China. Bookmark de permalink.