16 miljoen muggen!!

TapuitDag 5 zondag 29 juni vanuit Arvidsjaur.

Geen 16 miljoen mensen maar hier zijn het 16 miljoen muggen!! Gelukkig zijn we goed voorbereid en hebben we 10 verschillende dingen om muggen te bestrijden/verjagen/jeuk te stillen etc. etc. Helaas helpt het allemaal niet! Ondanks deze materialen hebben wij geen nachtrust gehad! Elke keer bzzzzzzzzzz bzzzzzzzzz weer zo’n rot beestje! Wat kan die grote bulten maken! Wij zien er nu uit als michelin mannetjes! Het is wel 24 graden maar toch lopen wij het liefst met jas en pet, lekker stevig ingepakt. En slapen doen we zo:

Vandaag hebben we de rustdag/zondag gehouden. We konden via de computer onze eigen kerkdienst meeluisteren, dat is wel heel speciaal. We hebben vandaag ook nog geminigolft. Achteraf vonden we het niet zo raar dat er geen kip was! Tijdens het slaan van de bal moet je ook ervoor zorgen dat je niet helemaal lek gestoken word! Zwaaiende minigolf sticks, hondenriemen alles vliegt door de lucht om de beesten van je af te houden! Als nog heb je er wel minimaal 10 steken maar toch… We hebben zeer veel lol gehad. Ook hadden we gelijk onze maaltijd gehad: 2 muggen in onze slokdarm. Ik zal het jullie NIET aanraden. Wel krijg je een leuk effect 😀 Je ziet tussen de bulten op mijn vaders hoofd de bulten al niet meer. Moeders lacht ons telkens uit omdat ze ons zooo zielig vind. niet dus telkens ligt ze helemaal dubbel van het lachen. Maar nu zit ze er zelf ook onder hihihi. En heeft ze een mooie rode vlek lijkend op een bloedblaar onder haar oog. In vergelijking met Ilse die er 10 heeft valt het allemaal reuze mee!
Dit was ons verhaal over de muggen dat we toch erg graag wilden vertellen omdat we er zoveel lol en jeuk aan beleefd hebben!

2008-06-29-115733-arvidsjaur 2008-06-29-123311-arvidsjaur-nieuwe-kerk 2008-06-29-125035-arvidsjaur-samisk-kyrkstad 2008-06-29-125303-arvidsjaur-samisk-kyrkstad 2008-06-29-175039

 

Dit bericht is geplaatst in 2008 Noorwegen 26 juni t/m 29 juli. Bookmark de permalink.

2 reacties op 16 miljoen muggen!!

  1. Ineke, Bert, Hilde en Hans schreef:

    Lieve miniwijkers,

    Bert wordt al helemaal jaloers op jullie geweldige muggebulten. Hij heeft er zelf maar enkele honderden. Wij zitten nu op een camping met internet (zonder muggen!!!) aan de voet van het Briksdalbreen. Ook hier ‘s nachts niet donker. Je kunt gewoon de tijd vergeten en door blijven lezen. We genieten van het prachtige uitzicht en van jullie verhalen. Morgen luisteren ook wij live mee met de kerkdiensten uit Zwolle-west. Wat is de wereld toch eigenlijk klein. Nog een goede reis samen toegewenst en we hopen jullie in Zwolle terug te zien.

    Hart. groet,
    Ineke, Bert, Hilde en Hans

  2. Yvonne schreef:

    Hihi! Ik lag enigszins dubbel bij het bekijken van de de foto van een slapende Hans. Zo te horen hebben jullie het nog ontzettend naar jullie zin: Mooi! 😀 Nou, blijf lekker genieten en wij blijven gezellig elke dag jullie site controleren.
    Lang leve de muggen! Daaag, Yvonne.

Reacties zijn gesloten.