Aurland

Dag 12 dinsdag 31 juli

Na een zware wandeling mogen we rustig aan doen. We komen pas laat op gang en bezoeken de staafkerk van Hol. De staafkerk was eigenlijk gesloten voor bezichtiging in verband met een concert, maar wij mochten toch een kijkje nemen. Erg leuk om alles te bekijken. Toen we het kerkje bezichtigd hadden kwamen we erachter dat we alles gedaan hadden wat eigenlijk niet mocht (lees: foto’s maken, naar de klok klimmen). Oepsie… wij domme Hollanders.

We rijden door naar Aurland waar we eerst boven de Aurlandstunnel langs willen rijden. Het is namelijk een mooi weggetje door de bergen met mooi uitzicht op de fjord, waarnaar je vervolgens tussen de sneeuwvelden doorrijdt. Wij zijn voorbereid op alles dus de sleetjes werden tevoorschijn gehaald zodat Jos en Ilse sleetje konden rijden. Ze hebben zich vermaakt! Na het eten rijden we verder over de weg en komen we bij een gigantisch toilet uit waar Jos al plannen gemaakt heeft hoe je het kunt ombouwen tot een huisje. Wij lopen een stukje richting een meertje en op de terugweg zien we een mooie steen. Daarvan willen wij wat hebben. Dus op zoek naar hamer en beitel om er een stukje van af te slaan. Uiteindelijk vinden we een waterpomptang waarmee we ons best doen om natuursteen los te hakken. Het was een hilarisch gezicht. De waterpomptang is wel overleden.

      

 

Het is nog wat vroeg dus besluiten we langs Borgund te gaan, waar de best bewaarde   staafkerk staat. De staafkerk is net opnieuw geteerd, waardoor deze egaal zwart is. Goed voor de kerk maar minder voor het zicht. We vinden een mooi plekje aan de fjord waar we samen met 4 anderen wildkamperen. Er wordt nog een hengeltje uitgegooid en we spotten een paar bruinvissen (mini dolfijnen).

 

Dit bericht is geplaatst in 2012-3 Noorwegen. Bookmark de permalink.