Runde

Dag 16,17,18, vrijdag 3 augustus t/m zondag 5 augustus

Na het ontbijt toch nog een keer proberen om te vissen. En ja hoor Hans vangt nu ook 2 makrelen en Ilse een kabeljauw. Ongemerkt komen we heel snel in de buurt van het vogeleiland Runde. Hier willen we graag het weekend staan. Als we uit onze camper stappen komt ons een gigantische stank tegemoet. Tegen de avond komen de papegaaiduikers terug naar het eiland, dit willen we graag meemaken. Na een zeer steile klim komen we boven op de berg. wow wat een prachtig uitzicht. Als we de eerste papegaaiduikers zien op redelijke afstand worden we helemaal enthousiast. We komen op een plek waar de vogels op een paar meter van je af zitten. Hier word je stil van, zulke grappige vogels je blijft er uren naar kijken.

Toch blijven we niet het hele weekend hier, veel regen voorspeld, geen internet, zoveel stank dat je je raampjes niet eens open wilt zetten. Helaas we hadden graag ook de andere vogels op dit eiland willen bekijken. Als het veel regent word het wel heel zwaar om nog een keer naar boven te lopen.
Dit was voor ons het Noordelijkst gelegen punt voor de vakantie. We zakken weer langzaam af naar het zuiden. Bij een kleine camping waar nog geen tent, camper staat willen we de rest van het weekend doorbrengen. We zien mensen met een grote zalm weggaan. Tot nu toe hebben wij nog geen vis gezien en/of gevangen. 

Dit bericht is geplaatst in 2012-3 Noorwegen. Bookmark de permalink.