Friisveien

dag 23 vrijdag 10 augustus.

Vanuit Skåbu gaan we naar Vinstra om een stukje van de E6 (snelweg) naar het zuiden te volgen. Al snel worden we de berg opgeleidt omdat de weg is afgesloten. Daar rijden we dan weer met onze camper over een smal bergweggetje waar ook nog aan gewerkt wordt. Dat zul je in Nederland niet zo snel zien, een omleiding waar ook nog eens aan gewerkt wordt.

Dan is het bijna tijd om afscheid te nemen van Noorwegen en dat doen we door het rijden van nog één hoogvlakte. De Friisveien, een weg die niet speciaal staat aangegeven, maar wij vinden het eigenlijk nog mooier dan de Jotunheimvegen. Weer een weg met prachtige vergezichten, de zon die mooi op het landschap schijnt, de verschillende kleuren en hoe verder je rijdt hoe meer mos er te zien is. We stoppen om de zoveel meter/kilometer. Het is een goede afsluiter van Noorwegen! 
                    

  
Wanneer we de Friisveien verlaten begint het landschap al aardig op Zweden te lijken. Niet heel vreemd wanneer je bijna in Zweden zit.
We komen steeds meer bomen tegen, maar onder die bomen groeien ook bosbessen en paddenstoelen. Terwijl Jos de camper gebruikt als schuilplaats voor de bijen en wespen gaat de rest bosbessen plukken. Een plek die nog niet ontdekt is want er groeit de wereld aan bosbessen. Al snel hebben we een hele bak vol waar we jam van willen maken. We rijden nog iets verder en vinden een camping in de buurt van het Femund meer.

  

Dit bericht is geplaatst in 2012-3 Noorwegen. Bookmark de permalink.