2013-3 Via Duitsland naar Tsjechië

Woensdag 31 juli 2013
Na diverse controles of alles ingepakt is gaan we de jongens naar Schiphol brengen, zij gaan naar Kreta.  De meest bizarre gedachten komen langs. Het is echt spannend voor hen, om te vliegen en wat er bij komt kijken.
Nadat de koffers zijn ingeleverd moeten we al snel afscheid van ze nemen, wij hoeven namelijk niet mee door de douane.

Weer thuis staat er een warme maaltijd voor ons klaar, die Ilse voor ons gemaakt heeft.

Aan het eind van de middag reizen we af naar Mariënberg, Ilse gaat na 22.00 uur met de familie van Tuil naar de Ukraïne.
Wij zijn zo moe dat we besluiten om op het kerkplein in de camper te overnachten.
Voordeel is dat we de sleutel van het toiletgebouw hebben. Geen douchemuntjes nodig zijn. En niet met een toiletrol over de straat hoeven te lopen.

Donderdag 1 augustus  0005 Kassel Ruïne Wilhelmshöhe

0007 Kassel Wilhelmshöhe

Na het ontbijt reizen we af naar Kassel. Hier gaan we naar de Herculeshöhe. Het is ondertussen boven de 30 graden. We zien in de verte het beeld op de berg staan.

Via de paleistuinen en het bos komen we bij de trappen om naar het herculusbeeld te lopen. Wow bij de terugweg naar beneden beseffen we hoe steil het naar boven was om te lopen.0011 Kassel Wilhelmshöhe

Als je net in Nederland hebt gelezen dat de populatie van vlinders erg achteruit gaat, ben je toch blij dat je zoveel verschillende soorten vlinders tegen komt bij deze wandeling. Allerlei kleuren hebben we gezien van wit, geel, oranje, bruin en zelfs een koninginnepage. In het bos kwamen we oog in oog met een ree te staan.

Hans heeft als motto veel fietsen en wandelen deze vakantie, goed begin is het halve werk. Wel een  hele prestatie voor onze eerste vakantiedag

Na deze wandeling gaan we naar Rotenburg an der Fulda. We gaan rechtstreeks naar de camping om uit te puffen.

Vrijdag 2 augustus
Op de fiets naar Rotenburg om daar een stadswandeling te doen. Een mooi plaats met veel oude gebouwen en vakwerkhuizen.

0014 Rotenburg an der Fulda 0031 Rotenburg an der Fulda 0036 Rotenburg an der Fulda 0033 Rotenburg an der Fulda  0035 Rotenburg an der Fulda 0027 Rotenburg an der Fulda 0020 Rotenburg an der Fulda gelukssloten
0030 Rotenburg an der Fulda, fruit met ijs

Onze eerste sorbet hebben we gescoord, mmm dat is het voordeel als het zo warm is

Na de stadswandeling gaan we met de fiets nog langs de dingen die we lopend niet gezien hebben. Met een beetje wind langs je lijf lijkt het zo minder warm

Na de middag reizen we af naar Tsjechië.

Het is niet koud te krijgen in de camper. Als we niet op de snelweg rijden kunnen beide raampjes open, het rijdt net zo prettig en met iets meer verkoelende lucht langs je heen is dit net zo mooi. Hierdoor zie je toch net iets meer dan alleen die snelweg

In Cheb vinden we een camping aan het meer, waar we het weekend blijven.

Zaterdag 3 augustus
Op de fiets naar Cheb,  zodra je de camping af fietst begin je gelijk met een steile heuvel. Mopper de mopper van Hans, hij vind dit niet een eerlijke start. Maar Hans jij wilde deze vakantie fietsen, dus… ook met flinke heuvels.

Het is nog heerlijk rustig als we in Cheb aankomen. Een plein met mooie kleurrijke gebouwen, dat zou in Zwolle niet door de schoonheidscommissie komen.

0042 Cheb 0044 Cheb 0048 Cheb  0047 Cheb 0050 Cheb 0051 Cheb 0053 Cheb 0052 Cheb

0058 Cheb tijd voor koffie

Na een fietskaart gescoord te hebben  is het ook al tijd om op het terras te genieten van koffie en de mensen die langs je heen lopen.

We gaan naar Soos, hier is een natuurgebied met borrelende bronnen. Het moeras is behoorlijk opgedroogd, de kans dat we de Europese boomkikker tegen komen is wel heel erg klein. Je ziet en ruikt waar de zwavel uit de grond komt. Hier zijn gelukkig veel vlinders te vinden waaronder veel grote donkere, zwarte vlinders. Nu een koninginnenpage van heel dichtbij kunnen bewonderen, deze vlinder blijft toch een favoriet bij mij.

0066 Soos ijzerhoudende grond  met zeer helder water 0068 Soos bron 0070 Soos zwavelhoudende grond 0074 Soos mooie patronen door de ijzer in de grond 0079 Soos, drooggevallen moeras 0080 Soos, moeras 0078 Soos borrelende bronnen
Even op temperatuur komen in het museum is geen overbodige luxe.

Via een kleine omweg gaan we naar Františkovy Lázně,  een kuuroord.  De binnenstad waar de toeristen komen is netjes onderhouden,  ook nu mogen we weer op het terras zitten, wat vervelend. We gaan het nog echt leren.

0083 Františkovy Lázně 0088 Františkovy Lázně 0092  Františkovy Lázně 0090 Františkovy Lázně 0084 Františkovy Lázně

Als we door de korenvelden terug naar de camping fietsen, is het toch wel bloedheet. We mogen trots op onszelf zijn met deze prestatie.

Zondag 4 augustusVandaag blijven we rondom de camper, bijkomen van de warme dagen en onze inspanningen. Een echte rustdag.


Dit bericht is geplaatst in 2013-3 Tsjechië. Bookmark de permalink.