A. Hřensko

Maandag 5 augustus
We vertrekken rond half 10 van de camping. Ondertussen is het al rond de 25 graden. Hier 0096 Weg R13 boven Ostroven daar kunnen we de omgeving niet goed zien door de nevel die 0113 weg R13 richting Děčiner nog is, wat we zien vinden we wel erg mooi.  Boodschappen in het buitenland doen is ook altijd een uitstapje. Bij een grote 0100 Globus supermarkt schep groentesupermarkt kijken we onze ogen uit.  Tjonge wat een keus van elk product, niet normaal. Hier geen schepsnoep, 0105 Globus supermarkt beenhammaar schep diepvries groente en fruit. Vissen zo groot daar kun je met de hele straat 0108 even water in slaanvan eten.  Een gebraden kippetje is hier echt geen plof kip, kluiven hoeft iets minder goed, er zit zoveel vlees aan, een complete maaltijd. Pure vruchtensappen zijn bijzonder lekker en kosten hier haast niets.

0163 HřenskoWij kwamen bij Hřensko.  Een stadje net over de grens als je vanaf Dresden naar Tsjechië gaat. Even rond kijken word uiteindelijk een flinke wandeling. We gaan naar een klamm. Alleen al tussen de bomen en bij het water lopen is al een verademing.

0126 Hřensko 0127 Hřensko 0129 Hřensko 0130 Hřensko 0137 Hřensko 0139 Hřensko

Hierna een kilometer met een bootje. De gids die de boot voort duwde had humor, alleen wij konden er geen woord van verstaan. Je hebt hier op afstand bedienbare watervallen.    1 x trekken aan een kabel en er komt me toch een water over de rand naar beneden gestort. Met een hele steile klim met tig trappen kunnen we de klamm uitkomen. Tijd voor wat 0148 Hřensko0149 Hřensko0151 Hřenskodrinken en genieten van de dingen om ons heen op een terras. We horen Nederlanders ongeduldig hun kinderen motiveren om  mee te komen. Een kwartier later snappen we waarom. Zij wilden de laatste bus halen die je terug naar Hřensko kan brengen (17.05 uur)  Tja, dat wordt 6,5 kilometer lopen, bergafwaarts door het bos en we kwamen bijna geen mens tegen, schitterend.0164 Camping Mezni Louka

Tijd om de camper op te halen en weer terug naar boven op de berg  naar een kleine camping. Heerlijk tussen de bomen met allemaal tentjes, gezellig.

Dinsdag 6 augustus 2013
Ook voor vandaag is er voorspeld dat het boven de 30 graden gaat worden. Wachten tot het koeler gaat worden  heeft geen zin. We gaan naar een natuurlijke brug lopen, volgens de beschrijving zit er maar 30 meter hoogte verschil in de wandeling, niet dus. Dit mo0200 terug met de buset je in het begin,  x zoveel zien, na een half uurtje is het verder heel goed te doen. We lopen tussen de bomen, met enorme afgronden naast ons. Aan de andere kant lopen we langs gigantische hoge rotsen, wat voel je je dan klein zeg. Na een steile afdaling kunnen we de bus terug nemen naar het dorp waar de camper staat. Een ouderwetse bus brengt ons terug.

0165 wandeling vanaf Mesni Louka 0172 wandeling vanaf Mezni Louka 0167 wandeling vanaf Mezni Louka 0175 wat een uitzicht0176 even een doorkijkje op een rotspunt 0179 Bij de Pravčická brána 0180 restaurant bij Pravčická brána 0189 De Pravčická brána0194 Zicht rondom de Pravčická brána 0198 Solorots bij de Pravčická brána 0199 De afdaling vanaf de Pravčická brána

Het is 0209 mooie wolknog vroeg in de middag, tijd genoeg om richting het 0214 hier kom je ze nog tegen paard en wagenReuzengebergte te gaan waar nog veel mooie wandelingen gepland staan.
We komen in Dolni Kalná terecht. Nederlands zijn hier een paar jaar geleden begonnen met een camping, de Sprookjes Molen. Vriendelijke mensen die gelijk de VVV voor ons zijn, super handig.



Dit bericht is geplaatst in 2013-3 Tsjechië. Bookmark de permalink.

Eén reactie op A. Hřensko

  1. gerda schreef:

    fijn dat jullie niet samen met die Nederlandse familie hoefden terugwandelen!
    groet Gerda.

Reacties zijn gesloten.