rondrit over het eiland

huize DaniëlWe willen een paar typische landhuizen bezoeken. Als eerste komen we bij landhuis Daniël. Dit is een 17e-eeuws bouwwerk. Het is nu een hotel en restaurant.Tevens is er een museum te bezoeken. We hadden hier iets meer van verwacht, 10 stappen en je was al door het hele museum heen.

We verwonderen ons aan de bloemenpracht en de mooie bomen met bloemen en vruchten.

Bijgebouw bij huize Daniël Tamarinde Nog niet bekend welke vrucht dit is Byzondere vrucht vruchten van een palmboom

De volgendTraditioneel Knoekhuisje Kas di Pal\'i Maishie stop is bij landhuis Ascension.Het landhuis is niet te bezichtigen. Er staat wel een mooi kunukuhuisje Kas di Pal’i Mashi. De muren van het huisje zijn gemaakt van leem, waarbij takken voor stevigheid moeten zorgen. De vloer is gemaakt van een mengsel van leem, mest en kalk, terwijl het dak bestaat uit maïsstengels. Hier is ook een museum zodat je kunt zien hoe de eilandbewoners een eeuw geleden leefden. We moesten er lang op wachten, ondertussen helemaal uitgedorst, uiteindelijk hebben we hier de lekkerste punch gedronken.

reken maar dat zo\'n heg effectief is Zij veegt de vloer met een bezem 

Bij Hofi Pastor willen we een wandelroute volgen, deze is zelfs toegangelijk voor rolstoelen (?!) Hier staat ook de oudste boom, een kapokboom, van het eiland. Deze boom is 800 jaar oud.

kapokboom  zoek de hagedis 

Rolstoelvriendelijk pad Dit stuk van de wandeling ging niet meer lukken met de rolstoel  

Een blauw-blauwNu gaan we nog een wandeling maken richting de kust. We kunnen de rolstoel meenemen. Achteraf bleek dat het lavapad de nodige gaatjes in de banden had geprikt.

We worden wel beloond met een schitterend schouwspel van de zee die tegen de rotsen aanslaat.

 

Rode aarde, dit konden we al vanuit het vliegtuig zien De groene periode van het jaar Boka Tabla Boka Tabla

Edith Boka Tabla 

Terug naar het resort komen we nog een paar bijzondere plaatjes tegen

In de schaduw rust de lokale bevolking op deze bank uit knoekhuisje Dit is een realistischer beeld van de meeste knoekhuisjes

 

Dit bericht is geplaatst in 2009-3 Curacao mei. Bookmark de permalink.