Strand

huisje met golfplatendakVandaag gaan wij de mooie stranden opzoeken. Onderweg komen we door straatjes met oude kleine huisjes.

 

 

armoedige huisjes het contrast is hier al grootRustplaats en/of verkoopplaats

Contrasten zijn hier groot ook binnen de armoedige wijken. De bevolking doen aan siësta, dit is een plek waar dat kan. Tevens worden hier lokale spullen te koop aan geboden.

 

Bij St. Willibrordus liggen de zoutpannen. Aan de zeezijde werd via een inlaat zeewater in de panwie weet hoe deze vogel heet?nen geleid. Flamingo\'s in de zoutpannenElke pan werd met, nu verwaarloosde, dammetjes afgezet. De zon verdampte het water, nieuw zeewater werd ingelaten, totdat op de bodem een flinke zoutlaag achterbleef. In februari, na de regentijd, werd er geoogst. Hier zijn veel flamingo’s te zien en andere mooie vogels.

 

We komen uit op een bounty strand Daaibooi, wauw we kijken onze ogen zo mooi.

bounty strand Strand Daaibooi Strand Daaibooi suikerdiefjes Strand Daaibooi

We komen langs een paar mooie kunuku huisjes. De witte is een oud exemplaar en de gehele omgeving is armoedig. De gele is een nieuw knoekhuis, niet meer van leem maar van stenen opgebouwd. Alles straalt een luxe uit.

 Knoekhuisje Een nieuw kunuku huis

Als we richting Santa Martha Baai gaan, gaat de weg omhoog zodat we een schitterend uitzicht krijgen richting het Christoffelpark.

Het mooiste uitzicht bij Santa Martha Omdat we er geen genoeg van krijgen zoeken we nog een strand op, het Santa Cruz strand.

Santa Cruz strand

Dit bericht is geplaatst in 2009-3 Curacao mei. Bookmark de permalink.