Groot Brittanië

Zomervakantie en Ilse moet stage lopen gedurende deze periode. Waar gaan we heen? We mogen wel weg maar niet naar Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland en noem maar op. Groot Brittanië daar heeft Ilse niets mee, als we dan zonder haar weg gaan mogen we daar wel naar toe. Geeft niets want dat is wel een wens van mij om daar een keer naar toe te gaan.

We nemen de route over het water  van Hoek van Holland naar Harwich.

Hoek van Holland, de laatste opleggers worden op de boot geplaatst

We varen Holland uit, en zien hier de kust van Hoek van Holland

Op de boot is niet veel te doen. We vermaken ons door in het restaurant te zitten, en te genieten van het mooie uitzicht. Totdat Joran verschrikt roept “Oh dat was een grootte vis”. We kunnen hem gerust stellen dat dat het gebonk van de boot op de golven is. Nou volgens hem hebben wij verschillende aanvaringen met vissen gehad. Zo nu en dan gaan we naar buiten, even lekker uitwaaien. Op het zonnedek staat de wind verkeerd zodat je daar niet lang blijft. VWat een mooi schouwspel van lucht, wolken en zonoor de terugweg weten we al dat we een paar spelletjes mIn het restaurant waar we een mooi uitzicht hebben.ee moeten nemen om de tijd door te komen. Het is toch wel een eind varen. We waren even vergeten dat de Engelsen niet mee doen met de zomertijd. Dat betekent dat we nog een uur langer moeten varen. Yes, de haven van Harwich

Na 6,5 uur varen mogen we van de boot af en moet je links rijden. Zo met z’n allen achter elkaar is dat goed te doen. Totdat je de eerste rotonde hebt. Je moet nadenken om die linksom te rijden, en dan volgen er nog een hele serie. We besluiten niet ver te rijden zodat we na 25 miles in Colchester een camping zoeken, die midden in een dorp ligt. Tanken zodat we de volgende dag lekker op kunnen schieten viel tegen. Pasjes werden stuk voor stuk niet geaccepteerd. Een goede les voor de rest van de vakantie, zorg dat je contant geld bij je hebt.

Colchester CampingMet frisse zin storten we ons in het Engelse verkeer. We willen eerst naarLee Valley Campsite, Londen Londen, en dan maken we daar de keus of we naar het zonnige zuiden gaan of dat we richting de bergen van Schotland gaan. Om 11 uur staan we op een camping aan de Noordkant van Londen. Vanaf de camping rijdt er een bus naar de underground. zodat we in anderhalve uur tijd in hartje Londen uitkomen.

  Dubbeldekker

Dit bericht is geplaatst in 2009-4 Groot Brittanië 6 juli t/m 17 juli. Bookmark de permalink.