Londen

We zijn al om 11 uur aangekomen op de camping in Londen. We willen de middag gebruiken om kennis te maken met Londen. Eerst maar ervaren hoe dat allemaal gaat in zo’n grote stad. Joran vond de metro eerst best wel spannend. Als de metro gaat rijden, maakt hij een hard geluid. Het klonk voor hem alsof de metro uitelkaar zou knallen. Gelukkig niet hoor.Underground bij Harrods

En dan sta je daar midden in Londen. Even oriënteren, kijk eerst naar rechts en dan naar links als jeIngang Harrods oversteekt. We komen bij Harrods uit de undergrounden en zien hier gelijk de bekende Londense taxi’s. Portiers in hun bekende groene Harrods kleding, ja we zijn echt in Londen. We hebben onze ogen uitgekeken hoe groot Harrods is. Alle afdelingen zijn zo groot en doeafdeling chocoladen zo luxe aan, het is alsof je in een film zit.

 

 

Wellington Arch

 

Om wmonument Wellington met slapende soldaateer met beide benen op de grond te komen gaan we een stukje lopen en komen uit bij Hyde Park Corner.  Hier staat het Wellington Monument en Wellington Arch. Edgar was reuze benieuwd of bij de slapende soldaat er onder de mantel ook een hoofd zat. Kijk zelf maar!

 

Wie kent de naam Piccadilly circus niet. Natuurlijk willen wij dat met eigen ogen zien. Wij dachten dat het een grPiccadilly Circusoot plein zou zijn. Nee dus. Een rommelige kruising, een fontein, en rondom gigantische bilboards. Het is weer droog zodat we wandelend verder trekken door de stad, Langs het Waterloo plein met een monument en zijn eigen soort van lantaarnpalen.Piccadilly Circus

 

 

 

We hebben even genoeg van al die monumenten en willen graag wat groen zien. St. James’s Park is inderdaad zeer groen. Via de Princess of Wales Memorial Walk komen we bij Buckingham Palace. We verwachten niet dat we de volgende morgen op tijd hier kunnen zijn om de wisseling van de wacht mee te maken. Nu kunnen we in de buurt van de hekken komen om het Paleis te zien. Helaas voor Joran kan hij niet net voor de wachters komen. Hij wilde zo graag gekke bekken trekken en dan zien of de wachters echt niet zouden reageren.

 St. James Park Ook een zwerver heeft nette schoenen aan!!

Queen Victoria Memorial  Overal zie je politie Buckingham Palace Bijzondere gasten vertrokken bij Buckingham Palace

Door alle activiteiten bij het Paleis zijn we vergeten om een foto te maken van het hele paleis.

Big Ben in de regen, uhm noodweerHet weer wordt steeds mooier, en we zijn nog steeds niet uitgekeken. Langs het St. James Park gaan we richting de Big Ben lopen. Binnen een kwartier slaat het weer volledig om. Het gaat hozen, we proberen tegen de muur bescherming te zoeken voor het water. Het regent door Hans zijn paraplu heen. Als we al doorweekt zijn lopen we toch maar een stukje verder. Binnen 50 meter is daar de underground. We besluiten om terug naar de camping te gaan op zoek naar droge kleren.

 

Dit bericht is geplaatst in 2009-4 Groot Brittanië 6 juli t/m 17 juli. Bookmark de permalink.