2021-9 Sri Lanka

5 november 2021
Vorig jaar hadden wij onze Sri Lanka reis door geboekt naar 2021. Tot onze verrassing gaat Sri Lanka weer open voor toeristen Na veel papierwerk mogen wij op vakantie. Met het openbaar vervoer naar Schiphol geeft altijd wel iets bijzonders. Onze trein gaat niet verder dan Amsterdam zuid. Een volgende trein gaat niet verder dan Schiphol, dat komt mooi uit want verder willen wij ook niet. Toch komen we ruim op tijd op Schiphol aan. De Corona papieren zijn bijna belangrijker dan ons paspoort. Na alle controles kan ik eindelijk rustig zitten, we weten dat we met het vliegtuig mee mogen.
We vliegen via Dubai, wat is dit vliegveld groot ook al blijf je binnen de zelfde terminal. Wij komen in ieder geval aan onze beweging voor we opnieuw uren aan onze stoel gekluisterd zitten. Het zal wel komen dat we een connecting flight hebben, de controles stellen nu niks meer voor.

En dan zijn we in Sri Lanka.
Wat een rare gewaarworden als we op het vliegveld op onze chauffeur wachten. Wij moesten door een witgoed verkoophal lopen en we zien verschillende mensen met enorme koelkasten het vliegveld verlaten… Ja die koop ik ook altijd op het vliegveld….
We ervaren gelijk de vriendelijkheid en hulpvaardigheid van de mensen. Onze chauffeur kan ons niet ophalen, hij was aangereden…. (gelukkig alleen blikschade) Mensen kennen onze touroperator, Walkers Tours en gaan voor ons bellen of er iemand ons naar het hotel wil brengen.
Wij snappen gelijk waarom wij hier niet zelf willen rijden. De weg wordt in de hele breedte gebruikt wat ziet het er chaotisch uit, of komt het door slaap gebrek….
Hans gaat eerst wat slaap inhalen. Ik stuiter en wil gelijk naar buiten. Buiten geniet ik van de warmte en de eerste vogels die ik zie.
Op aanraden van onze chauffeur Sumith gaan we bij King Coconut eten. Als dit de voorbode is van de rest van de vakantie gaat het helemaal goed komen.
Met de tuktuk laten we ons terug brengen naar het hotel.

Negombo – Het strand voor Goldi Sands Hotel
Negombo – Het strand voor Goldi Sands Hotel
Negombo
Negombo – Huiskraai
Negombo – Grote Beo
Negombo – Eten bij King Coconut
Negombo – Terug met de tuktuk naar het hotel

6 november 2021
Na een goede nacht beseffen we dat we echt op vakantie zijn. We genieten van het zeer uitgebreide ontbijtbuffet. Wat is het verse fruit hier heerlijk. We maken een wandeling langs het strand en komen uit bij de vissers die hun vis drogen voor het binnenland. We worden gelijk er op gewezen dat we ons mondkapje op moeten hebben. Oeps zit nog niet helemaal in ons systeem.
‘s avonds maken we gebruik van het buffet in het hotel. Wat een mooie gerechten, en toetjes… We stellen ons in dat het eten heel pittig zal zijn, dit valt erg mee.

Negombo
Negombo – Kreeften vissers
Negombo – Een kreeftenvisser komt terug van de zee
Negombo – Het heeft geregend voor wij aankwamen
Negombo – Het eenvoudige leven
Negombo – vis drogen
Negombo – Gedroogde visjes
Negombo – Gedroogde vis
Negombo – Gedroogde vis klaar om verpakt te worden
Negombo – Koereiger in de tuin van het Goldi Sands Hotel
Negombo – Kleine Zilverreiger
Dit bericht is geplaatst in 2021-9 Sri Lanka. Bookmark de permalink.