Dag 1 Op naar IJsland

5 maart 2023, 6 graden
Veel te vroeg wakker, we gaan op reis naar IJsland om perfecte plaatjes te maken. Voor Joran de eerste keer om met een groep op pad te gaan. Hij zegt dat hij zich op de achtergrond gaat houden, haha hem kennende gaat dat zeker niet lukken.. Alles staat klaar, nu onze chauffeur nog.. Hans wil ons naar het station brengen, als je weet hoe moeilijk hij ‘s ochtends uit zijn bed kan komen dan is kwart voor acht best vroeg.. Op de afgesproken plaats op Schiphol ontmoeten we de reisleiding en de groep. Even wennen hoor dat je niet gelijk door gaat om een rustig plekje te zoeken. Samen bagage labelen, Samen door de security en dan vrij spelen tot we gaan boarden. Even rustig een kop koffie op een iets minder warme plek, heerlijk. Wel zorgen dat we ruim voor boardingtime bij de gate aanwezig zijn… Wij zitten in een speciale vlucht waar een Belgische filmploeg bezig is aan een aflevering “Sergio over de grens.” Je zou maar de acteur, in dit geval, Frank Lammers zijn, we zien heel wat drankjes voorbij komen. Verschillende scènes moeten herhaald worden leuk om te zien. Zo komen we de vlucht wel door.

Aankomst Keflavik, 5 graden
Net zo als de vorige keer dat ik met Joran op IJsland aankwam, duurt het vreselijk lang voor we de twee busjes kunnen ophalen. Op een klein kwartiertje rijden staat het hotel aan de westkust in Garður.
Rugtassen herindelen. En op naar de uitleg hoe we onze camera in kunnen stellen voor het Noorderlicht. Bij de vuurtoren gaan we eten. We hebben prachtig zicht over de zee met het laatste streepje licht. Het is nog steeds niet donker als we klaar zijn met het eten. Wij gaan terug naar het hotel om af te wachten of het Noorderlicht komt, het is zo verschrikkelijk koud met de wind. Even schakelen van het warme Schiphol, vliegtuig, Keflavik airport naar buiten waar het gevoelsmatig -7 is.


Garður
Om 22 uur kunnen we onze ogen niet meer open houden en hopen we dat we door de app wakker worden. En ja hoor iets na 23 uur: Noorderlicht. Snel aankleden en naar de bus. Bij de vuurtoren kijk ik eerst goed in het rond naar het gave spektakel in de lucht. Een foto maken met de harde wind valt niet mee, maar oei wat is dit gaaf!!

Dit bericht is geplaatst in 2023-3 IJsland Fotoreis, Dag 1 Op naar IJsland. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord