F. Van alles wat

2 mei, 23°C
Langs de rivier

Na een slechte nacht heeft Hans tijd nodig om op te starten.
Heel vroeg op pad om te vogelen is mislukt, wat willen we dan gaan doen? Hans wil bij de rivier kijken of de bijeneters er zijn om ze nog mooier te fotograferen.

Kleine zilverreiger
Zwartkopgors
Balkankwikstaart
Grauwe gors

De wilde bloemen heb ik nog te weinig vast gelegd. Het is een drukte aan fotografen, maar vogels een heel stuk minder dan de vorige keer. We wandelen door de wetlands, het blijft een prachtig gebied, ook al zijn er bijna geen vogels. Bij de kikkerpoel zien we nu naast de grote kikkervisjes de kikker. Nou Ilse die vind jij echt niet leuk, deze kikkervisjes gaan zeker 20 cm groot worden. Een voordeel een slang die we zagen zwemmen vind de kikkervisjes vast lekker, niet alle duizend kikkervisjes zullen uitgroeien tot een kikker.

Via de doorwaadbare plek in de rivier komen we aan de overkant. Helaas staat het riet te hoog om zicht te hebben op het water. Terug in het dorp, gaan we op zoek naar een koffietentje. Parkeren is wel een dingetje. Overal staan verbodsborden om te parkeren. De locals trekken zich niets van deze borden aan. Je kunt zelfs dubbel parkeren, wij zijn te braaf en zoeken verder. Onder het genot van een sterke bak koffie voor Hans en een slappe bak voor mij (denk dat de bonen op waren, gaan we bedenken wat we de rest van de middag gaan doen.

Rond het versteende woud, 23°C
We gaan naar het stenen woud om te kijken of de wielewaal thuis is.
Op veel plekken zijn ze de doorgaande weg aan het vernieuwen tot die extra brede weg. Om twee stukken aan elkaar te verbinden slopen ze een stuk oude weg en moet je geluk hebben wanneer de werkmannen je er langs laten. Gelukkig ging de shovel het zand/grind voor ons plat walsen, en mochten wij weer verder rijden.. Bijzonder..
In het stenen woud mogen we nog 3 kwartier rond lopen voor ze gaan sluiten. Wij hadden meer oog voor de vogels dan de versteende boomstronken. We werden zelfs terug gevloten door de portier, denk dat hij wel klaar was met zijn dag. Niet erg om terug te gaan, het zou een aardige klim naar beneden en dus ook naar boven worden als we alles wilden zien.

Het versteende woud
Het versteende woud
Het versteende woud
Het versteende woud
Het versteende woud
Het versteende woud
Het versteende woud
Tapuit
Grauwe klauwier
Grauwe klauwier

De lange toegangsweg zat op de wielewalen na weer vol met allerlei vogels, en zelfs een paar nieuwe soorten. We gaan de gok niet nemen om mogelijk heel lang te moeten wachten bij de wegwerkzaamheden. Er is nog een weg die voor ons nieuw is. Een prachtige route waar we de wielewaal zien vliegen brengt ons terug naar ons vakantiehuisje.

Kneu
Parelhoen
Parelhoen

Dit bericht is geplaatst in 2023-4 Lesbos vogelreis, F. Van alles wat. Bookmark de permalink.

Geef een reactie