Brigerbad

We (Hans en Ilse) gaan uitslapen en lekker rustig aan wakker worden

 

De voorspelling voor vandaag is slecht weer met regen of sneeuw. We wisten al een poosje dat er slecht weer aanColibrievlinder zou komen, dus hadden wij al een heel programma bedacht om deze slecht-weer-dag door te komen. Camping Brigerbad

‘s Nachts hoorden we al regen, en s morgens was het dan ook wat bewolkt. Maar we vonden het reuze meevallen. We begonnen met ons programma, de site bijwerken en daarna naar het Thermaal-bad wat bij de camping zit. Tegen de tijd dat we in het zwembad zijn is het prachtig weer, met een bijna strak blauwe lucht. Als dit slecht weer is, dan tekenen we daar graag voor. Het Thermaal-bad was echt heerlijk. Het water buiten is rond de 30 graden, zo warm dat Anita hier zo in het water kan zonder kramp in haar tenen en kuiten te krijgen. Thermaal Brigerbad

Wij willen natuurlijk alles uitproberen dus gaan we ook in het grotbad, hier is het water tussen de 40 en 42 graden. Ook is er een koud bad om af te koelen en een rustruimte, een soort van sauna idee dus. Goeie dag zeg wat een heet water, nu kom je bijna het water niet in omdat het water niet koud is maar omdat het zo heet is.

En ja, er was ook nog gratis thee, wij Hollanders houden natuurlijk van gratis. Dus wij gingen de thee uitproberen, een vruchtenthee. Nou, dat was gewoon niet te drinken zeg….
Helaas was het grotbad al snel gesloten, en gingen we weer naar het buitenbad. Na een aantal uurtjes ons vermaakt te hebben in het zwembad zijn we helemaal schoon en hebben we gebruik gemaakt van de gratis douches (op de camping moest je betalen en was de doucheruimte ook nog ijskoud). Uitgehongerd van het zwemmen gauw aan tafel, en er is alweer een dag voorbij. We hopen dat we nog veel meer van die slechtweer dagen krijgen.

 

Dit bericht is geplaatst in 2009-5 Zwitserland oktober. Bookmark de permalink.