Fortuna

Vanaf het Montechiari hotel kunnen wij de vulkaan de Arenal zien. Bij aankomst zien wij de vulkaan in zijn geheel, meestal zit de top in de wolken.

‘s Avonds gaan we op frog watching tour. Het gemiddelde van 10 tot 15 verschillende kikkers halen wij behoorlijk naar beneden, wij hebben 6 verschillende soorten gespot. Gelukkig waren er ook nog andere insecten en slangen te zien. En zo hoort het als je in een regenwoud bent, het gaat regenen! Met de eerst bui worden we niet eens nat, zoveel bladeren zitten er boven ons. Bij de tweede bui, mogen de poncho’s tevoorschijn komen, en koelt het een ietsepietsie af.

Op weg naar Caño Negro stoppen we bij de brug over de Rio las Iguanas bij het plaatsje Muelle San Carlos. Hier zien wij van dichtbij groene leguanen,  die wel 2 meter lang kunnen worden en een kolibrie.

We bezoeken Caño Negro, op een boot onder begeleiding van een gids. We zijn blij dat we een dak boven ons hebben, want zo nu en dan gaat het regenen. Dit is het meest vochtige gedeelte van Costa Rica, waar we veel verschillende vogelsoorten hebben gezien. Heel veel ijsvogels  en het totale aantal stopt niet bij 20. Als we uiteindelijk terugvaren, blijkt dat we maar een klein eindje gevaren hebben en dat we alles op minder dan een kilometer lengte van de Rio Frio gezien hebben!

 

Dit bericht is geplaatst in 2017-2 Costa Rica. Bookmark de permalink.