Rincón de la Vieja

Dag 7 – La Fortuna – Rincón de la Vieja

Hoera, vannacht heerlijk kunnen slapen van half negen tot half zes. Ik voel mij redelijk goed en zie de busreis wel zitten. We genieten nog even van de vele vogels op het terrein.

Wij hebben onderweg zicht op Lake Arenal. We maken een korte stop bij Macedamia Café waar we uitzicht hebben op het meer. Er komt net een waterig zonnetje door. Nog voordat we in de bus zitten regent het alweer. Als je denkt dat Nederland wisselvallig weer kan hebben dan moet je eens naar Costa Rica gaan. Dan blijkt dat nog wel mee te vallen. Toch vinden we het niet erg dat het regelmatig regent. De temperatuur is aangenaam en het is net op de juiste momenten droog.

Ondertussen veranderd het landschap behoorlijk. Van de regenwouden rijden we naar de droge bossen. Het is hier veel vlakker met gele, droge weilanden. Het weer is ook een stuk beter geworden. Na een paar uur rijden komen we in Bagaces bij Llanos de Cortés, een waterval. De waterval is officieel gesloten waardoor we een stuk verder moeten lopen naar de waterval. De temperatuur is hier minstens 10 graden hoger en er is geen schaduw te bekennen. Dat is een behoorlijke overgang. Behoorlijk oververhit komen we aan bij de waterval. Die is dankzij de vele regen erg mooi en groot. We zijn niet de enigen die hier van genieten. Zowel de Tico’s (Costa Ricanen) als toeristen hebben de weg gevonden. De Tico’s hebben ladingen met eten/fruit meegenomen en verblijven hier een middag. Wij gaan na een korte duik weer terug. Uitgeblust komen we weer aan bij de bus.

We kunnen even op temperatuur komen voordat we stoppen in Liberia. Een grote stad in de provincie Guanaste. We vinden een leuk Mexicaans restaurantje waar we een quesedilla eten. Bij de supermarkt nog even wat fruit, water en snacks halen voor morgen.

Vanaf de Buena Vista lodge hebben we (zoals de naam al zegt) prachtig uitzicht op de vallei waar we de zon onder zien gaan.

Dag 8 – Rincon de la Vieja

Na weer een goede nacht slapen voel ik mij behoorlijk goed. We hebben voor vandaag geen activiteiten gepland. Paardrijden en hot springs zijn niet echt ons ding. De lodge heeft een gigantisch terrein die we te voet willen verkennen. Na wat navraag bij de receptie te hebben gedaan blijkt toch dat de watervallen erg ver lopen is.  We houden het daarom eerst bij een kort rondje. We komen uit bij een koffiehuisje waar ik enorm kan genieten van de koffie lucht. Koffie drinken gaat het nog niet worden. Achter het huisje laat een man ons zien hoe hij potten bakt en deze schildert.

We gaan even een kijkje nemen bij de canopy tour en zien ook hangbruggen. Het blijkt dat wij hier gewoon overheen mogen lopen. Wauw, wat is dat gaaf. Ons korte rondje wordt opeens een stuk groter. We genieten enorm van het lopen door de boomtoppen en het uitzicht. We leggen niet veel kilometers af, maar doen er wel uren over. Het hele gebied is voor ons alleen zodat we op ons gemak beesten kunnen spotten en dat zijn er heel wat. In de eerste boom zien we zeker vijf Cresten Guans. Dat zijn gigantische vogels van wel een meter groot met een prachtige rode lel. We zien ook Aguti’s ofwel groot uitgevallen cavia’s. Ik ben zo enthousiast dat ik dat beest bijna direct weg jaag. Weer wat verderop zien we een toekan en kleine gele vogeltjes. Dan opeens zie ik een aap. Als we nog wat verder kijken zien we een boom vol met apen. Ze zitten relatief dichtbij en sommigen hebben ook kleintjes. Op de terugweg zien we een neusbeer en nog veel meer vogels waar ik even niet meer op kan komen. We blijven maar dieren zien, we moeten inmiddels toch echt gaan lunchen.

Na een heerlijke lunch van kip en gegrilde ananas is het tijd voor een siësta. Plots roept mama mij uit bed. Er zit een mot mot bij ons huisje. Ik kleed mij snel om en hol op mijn blote voeten naar buiten. Wat een prachtig beest is dat!  Zo word je wel snel wakker. Weer uitgerust gaan we op pad. Dit keer met als doel om de grote blauwe vogel (ekstergaai) op de foto te zetten. Dat gaat nog niet zo makkelijk. De vogels willen niet zo best stil zitten. We zien ook nog een hele mooie specht. Dolenthousiast besluiten we nog een keer over de hangbruggen te lopen. Dit keer met een paar groepsgenoten. We zien weer zoveel dieren: Guans, Aguti’s, Apen, Toekans, Eekhoorn koekoek, leguanen en spechten. Wat een fantastische dag was het.

Dit bericht is geplaatst in 2018-1 Costa Rica. Bookmark de permalink.