Jungle

Pappalacta – jungle 

Zit je om 5 uur je foto’s te sorteren begint je hele huis te trillen en het houdt niet op. Ik twijfel eerst aan mij zelf. Nog een keer goed kijken ja hoor alles beweegt, een aardbeving? Hans wordt ook wakker en zegt gelijk een aardbeving. Ik ga naar buiten en zie een beveiliger langs lopen. Hij zegt dat er niets aan de hand is, oké. Na een paar minuten is het echt over. Er blijkt in het zuiden bij Gauyaquil een behoorlijke aardbeving diep in de grond geweest te zijn. Wij voelden de trillingen. 

Het is een lange reisdag naar de jungle. Na een kwartier komen we bij de kolibrilodge Guango. Wow zoveel kolibries en veel nieuwe soorten. Van klein tot groot en met een lange staart. 

Groen Pluimbroekje
Groen Pluimbroekje
Mattew’s Hoornkolibrie
Tourmalijnzonne Kolibrie
Tourmalijnzonne Kolibrie
Gekraagde Incakolibrie

We lunchen in Tena. Na het opgeven van de bestelling hebben we een half uur om het centrale plein te bewonderen. Nella helpt een handje anders zaten we er nu nog. Het duurt eindeloos, en ook het afrekenen. 

We stoppen om te zien hoe een cacao boon uit de boom geplukt word. De vrucht ligt op straat te drogen. 
Na wat boodschappen, komen we bij de plaats waar de boot vertrekt. 

Voor de liefhebbers mag je gebakken larve proeven. Als je de beesten in de kom ziet zwemmen heb je al genoeg gehad. Helemaal als ze aan een saté stokje geprikt worden. Hiermee komt het sausje over de larve. Een tijdje op de bbq en smullen maar. 

Bij het strand staat een Indianen vrouw die we op de foto mogen zetten tegen betaling.  

Indianen vrouw
Gegrilde Maïs
Mango

In een boom zitten kapucijn apen met jongen, wat een prachtig gezicht. 

Kapucijnen aap
Kapucijnen aap met jong
Een jong Kapucijnen aap
Jong Kapucijnen aap

In een lange motor kano gaan we naar de Itamandi lodge. Onderweg spotten we de eerste groene amazone ijsvogel, black hawk, oropendula, amazonereiger. Fel gele vogels. De witte reigers gaan allemaal in dezelfde boom slapen 

Vertrek van Misahualli naar de jungle
Op weg naar de jungle
Ook in de jungle gaat de zon onder

De zon gaat al bijna onder als we in onze lodge aankomen. Morgen op verkenning waar we terecht zijn gekomen. 

Ook al douche je als eerste om 5 uur, er komt geen warm water uit de kraan. De oplossing, het zwembad. Het begint te regenen wat totaal niet erg is met deze warmte. Opdrogen in een hangmat wat een heerlijk begin van de dag. 

Om 6.15 uur staat de kano klaar die ons naar een plek brengt waar elke dag de parkieten ontbijten. Uit de boot is het een mini klim en we staan op goede afstand van een rotswand waar de parkieten komen. Tientallen vogels komen hun ontbijt halen. Na hun ontbijt is het ook voor ons tijd om te ontbijten, heerlijk met al dat verse fruit. 

De dag begint met nevel
Op weg naar de overkant
Geelvoorhoofd Amazon
Weddells Aratinga

De groep gaat het dorp bezoeken. Wij blijven bij de lodge en genieten van een boek bij het zwembad en gaan zelfs even het water in om af te koelen. Totdat de rood gekleurde vogels zich laten zien. En wat een mooie vlinders zijn er te zien. 

Na de warme lunch gaat we met de boot naar de overkant van het water voor een wandeling en maken we kennis met de medicinale werking van planten. We komen allerlei leuke dingen te weten en wat zijn deze mensen handig met de planten om daar allerlei spullen van te maken. Zelfs van een steel van een plant maken ze een mes, die echt een label uit onze kleding kan snijden. 

Tijdens het avondeten krijgen we de eerste tropische bui. Je kunt elkaar niet meer verstaan zo hard valt de regen op het plastic golfplaten dak. Personeel is aan het watervegen. 

Tweede dag in de jungle.:
De groep vertrekt om half 9 met de kano. Zij bezoeken een dierenopvang, leren pijltjes te schieten, maken een jungle wandeling en bezoeken een dorp om een biertje te drinken. 

Ik blijf op het resort en heb de ochtend het hele park voor mij zelf. Al lezend, kijkend naar vogels, vlinders en insecten en slapen vermaak ik mij prima. Een blauw gifkikkertje gespot  en zowel het mannetje en vrouwtje van de zwartmaskertangare gezien.

Oranjevleugel Amazone
Oranjevleugel Amazone
Oranjevleugel Amazone
Zwartmasker Tangare (mannetje)
Zwartmasker Tangare (vrouwtje)
Dit bericht is geplaatst in 2019-2 Ecuador & Galápagos eilanden. Bookmark de permalink.