Ingapirca – Cuenca

De zon schijnt prachtig op de heuvels als we wakker worden. Op ons vroege ochtend rondje zien we weinig vogels. Om half negen staan we bij de Ingapirca ruines.   Het best bewaarde monument uit de Incaperiode in Ecuador. Het bouwmateriaal kan grofweg worden onderscheiden in adobes (in de zon gedroogde lemen blokken) en natuursteen. In de tijd van de Inca’s was dit een belangrijke tempel, waar de Incakoning regelmatig verbleef.

Apalca
Vanaf ons hotel bij Ingapirca
Zo verdien je een zakcentje bij om bij de ingang van Ingapirca te zitten
Ingapirca
Ingapirca
Ingapirca
Ingapirca
Ingapirca
Roodkraaggors bij Ingapirca

In Gualaceo bezoeken we de markt. Het ruikt naar vis en vlees niet normaal . Na de mooie markten in Guamote valt deze markt een beetje tegen.

In Cuenca gaan we in het centrum eten en krijgen daarna een mini rondleiding. Het bezoek aan de hoedenfabriek laat ik aan de rest van de groep over, ik blijf in de bus voor mijn middag slaapje. Het was een walhalla voor de dames met alle tassen en sieraden 

De volgende ochtend rond 11 uur gaan we de straat op voor een stads wandeling, we  komen in de carnavalsoptocht terecht. Wat een vrolijke bedoeling. Dansen, met schuimbussen wordt er volop gespoten, jong en oud vermaken zich hier prima mee. Hebben heerlijk ijs gegeten in een zeer populaire ijswinkel.

Cuenca
Cuenca
Cuenca
Cuenca
Cuenca
Cuenca
Cuenca
Cuenca
Cuenca
Cuenca
Cuenca, eiwitschuim

We komen langs het hotel waar we volgens de planning zouden verblijven. Hier gaan we lunchen met mooi uitzicht op de tuin. Het gaat waaien, ramen worden gesloten en wie zien de eerste lichtflitsen. Het gaat hozen en onweren, het word heel erg donker.
Als we terug willen naar ons hotel willen we graag een taxi. Kan dus niet met dit weer, alle taxi’s zijn bezet en het is niet mogelijk om een taxi te reserveren. Als het iets minder hard regent gaan we lopend terug naar ons hotel. Schuilend onder de afdaken,  hink stap sprong over de ontstane riviertjes komen we terug bij ons hotel.
De rest van de middag blijven we in het hotel.

Dit bericht is geplaatst in 2019-2 Ecuador & Galápagos eilanden. Bookmark de permalink.