Marrakech – Eerste indruk

Met veel stress en flink door rijden komen we net op tijd aan op het station om onze trein te halen. Zo, dat was me de nodige portie stress alweer. We hebben even tijd nodig om bij te komen. In Utrecht geniet ik van een schommel die stroom opwekt. Om kwart voor twaalf zijn we al op het vliegveld. We gaan direct door de douane waar een lange rij staat. We hebben de tijd en zijn er vlot doorheen gekomen. We zoeken een plaatsje uit voor een kopje koffie en wachten op de gate informatie. Als we om één uur de informatieborden lezen staat er een slecht bericht. We hebben 1 uur vertraging. Ik laat mijn tas vallen en plof er op neer. Waarom hebben wij ook altijd pech met reizen. We zoeken onze troost in patat met saté. Erg lekker. Het wachten duurt lang. Als we eindelijk de gate door krijgen moeten we nog een keer door de douane. Met ons ook alle andere passagiers van het vliegtuig. Een behoorlijke opstopping. Er ontstaat ruzie en de marechaussee komt er aan te pas. We gaan nog lang niet weg, nog lange niet, nog lange niet. Om half drie zijn we er doorheen en sluiten aan in de rij voor de gate. Vanaf daar moeten we door de buitenlucht naar het vliegtuig toe, een hele wandeling. Om kwart over drie gaan we eindelijk de lucht in. De reden van onze vertraging is nogal een verhaal. De schoonmaakster heeft per ongeluk de nood glijbaan geopend. Dat is nogal een probleem. Het repareren kost heel veel tijd. Gelukkig was er nog een reserve toestel in Amsterdam en hebben ze laten over vliegen naar Eindhoven. Anders hadden we nog uren moeten wachten. Om zeven uur komen we aan in Marrakesh. Het is even wachten op de douane en dan op zoek naar onze taxi chauffeur. Er staan wel tientallen mannetje met bordjes. Het is even zoeken en dan kunnen we lekker naar het hotel. We komen direct in de chaos van de stad. We kijken onze ogen uit en de chauffeur geeft allerlei tips. Op het plein worden we afgezet en opgehaald door Asad. Het is knap warm en druk en het voelt als een hele wandeling waarbij we goed moeten opletten waar we lopen om de weg zelf terug te vinden. In het hotel krijgen we onder genot van muntthee en kokoskoek uitleg over het hotel en de stad. Daarna even bijkomen en omkleden op de kamer en snel eten. Het is al acht uur en in NL negen uur en we vergaan van de trek. Bij café de espices vinden we een plekje en genieten van een traditionele tajine met kip en gekarameliseerde peer en heerlijke vruchtensap. Over het plein maken we een rondje en ontdekken heerlijke specerijen en ontwijken de mannetjes van alle 100 eetkraampjes, we scoren vijg en dadel ijs. Smullen en dan snel door naar bed.

Riad Al Mamoune
Riad Al Mamoune
Riad Al Mamoune
Riad Al Mamoune
Riad Al Mamoune
Grauwe buulbuul
huisgors


Dit bericht is geplaatst in 2019-3 Marrakech. Bookmark de permalink.

Geef een reactie