Trollstigen

Boven de trollstigenTrollstigenDag 24 vrijdag 18 juli

Vandaag zijn we rustig begonnen want de weersvoorspelling voor ´s ochtends is niet te best. Dus wij gaan wachten op het mooie weer en dan de trollstigen over. Eerst nog even een lekkere koude piesstraal/douche.

Toen we alle dagverslagen hadden bijgewerkt vonden we het tijd om naar de trollstigen te gaan. Jammer, het wachten had niet zo heel veel nut want het begon hard te regenen. De helft van de Trollstigen wasAnita met de Stigtroll zichtbaar. Maar toen we bovenop stonden was de zon zo lief om een beetje door te breken en de wolken weg te jagen. En hadden we goed zicht het dal in. Er is wel veel veranderd in 3 jaar tijd. Er staat nu een nieuw uitzichtpunt bij/over de grote waterval en ze zijn nog druk bezig om nieuwe dingen te bouwen. Ook is er nu een echte levende troll, de Stigtroll. Moeders is er nog mee op de foto geweest terwijl Edgar bijna groen en geel in zijn broek scheet. 3 jaar geleden was er wel helemaal een trap zodat je goed zicht had over de hele trollstigen, helaas is deze nu weg. Ze gaan een nieuwe bouwen. Dus dat word weer terug komen om dat te bekijken 😉 😛

zicht vanaf Adelaarsweg op GeirangerToen gingen we richting Geiranger. Boven bij de trollstigen werd het al lichter en er lag veel meer sneeuw dan een paar jaar geleden. Het was een mooie weg naar Geiranger toe en konden veel dingen nog wel herinneren van de weg er naar toe. Gaan we stoppen bij een uitzichtpunt zien we daar opeens de Belgen wBuiten in de zon pannenkoeken eten!eer in hun eendje. Die hebben we al 3 keer eerder gezien, helemaal richting de Noordkaap. Dat is wel grappig, je ziet wel meer mensen vaker terwijl het zo’n groot land is. We zijn over de Adelaarsweg naar beneden gegZon op de zeven zustersaan en nog gestopt om te genieten van het uitzicht. Het weer is echt 10x anders dan 3 jaar geleden. De zonne stralen schenen net op de waterval de 7 zusters. Echt prachtig om te zien. Nu hopen dat er nog plaats is op de camping beneden aan de fjord. En gelukkig, er waren nog een paar plaatsen. We zitten nu heerlijk buiten en hebben ook al buiten gegeten. De eerste bruinvissen hebben we alweer gezien 😀 We zijn van plan om hier een paar dagen te blijven.

 

2008-07-18-125408-weg-63 een gewaarschuwd mens telt voor 1000 2008-07-18-125843-weg-63-trollstigen 2008-07-18-133716 trollstigen met nieuw uitzichtpunt boven waterval 2008-07-18-143107-weg-63-ten-zuiden-van-trollstigen met ons steenmannetje 2008-07-18-151402-weg-63-Gudbrandbrua 2008-07-18-162520-weg-63-net-voor-de-adelaarsweg 2008-07-18-191909-weg-63-vanaf-camping-zicht-op-geiranger 2008-07-18-201833-weg-63-camping-geiranger-lastig-computeren-met-zoveel-zon-he 

Dit bericht is geplaatst in week 4. Bookmark de permalink.

3 reacties op Trollstigen

 1. Anita schreef:

  Hoi, om je uit de droom te helpen het is een pizza bord waarop de pannenkoeken liggen. Dus wel redelijk groot.
  En die trol raakte mij met zijn flexibele neus aan, brrr, op dat moment vond ik hem niet zo’n dotje.
  groeten Anita

 2. Yvonne schreef:

  Oeh: Lang leve de trollen! Wat zijn het toch ook een dotjes om te zien 😀

 3. gerda schreef:

  vandaag, zaterdag hebben wij een regendag en heb ik de 4daagse wandelaars onthaald met een pannenkoeken maaltijd.
  alleen zijn ze minder groot zo te zien dan die van jullie of wij hebben een groter bord.
  groeten vanuit Rouveen, volgende week krijgen we ws. mooier weer.Gerda.

Reacties zijn gesloten.