Op naar Mo

dag 28 dinsdag 22 juli

Vanaf de parkeerplaats een kleine wandeling gemaakt. We konden die niet helemaal afmaken omdZilvervlekat het pad  door een te grote waterstroom liep.
Verder de Jotumheimvegen afgereden totdat wij uitkwamen, aan de langste fjord, de Sognefjord.
Via weg 13, waar je in de winter tussen metershoge muren van sneeuw kunt rijden naar Voss gereden.
We wilden graag nTvindefossenaar Mo toe, waar we 3 jaar geleden in een appartement aan de fjord zaten. Onze herinnering was dat het een lange smalle weg was, nou met een camper duurde de 33 km helemaMoal lang. Eén persoorsweggetjes, één persoonstunnels, het hield niet op. Gelukkig kwamen we haast geen tegenliggers tegen. We hebben Mo gehaald, maar dit was echt de laatste keer om via deze weg er te komen.
In Mo wild kamperen met stroom. Ilse had wel vaker al gezien op parkeerplaatsen dat dat mogelijk was. Met de herinering van 3 jaar geleden dat Edgar en Joran de hele dag hadden gevist, na het eten op naar het water. Helaas geen vis gevangen. Edgar en Joran vonden het plekje ook al wat minder leuk omdat ze het al kenden en ze hadden bedacht om maar een ander visplekje dit jaar te zoeken.

2008-07-22-100204 rendiermos, wandeling Jotumheimvegen 2008-07-22-102248, hier ligt echt het pad, Hans staat bij het paaltje 2008-07-22-130400, weg 55 Sogndalsfjorden 

2008-07-22-153012 weg 13, Ilse met vriendin schaap genietend van het uitzicht 2008-07-22-155800 kenmerken van weg 13: groen, sneeuw, en water

 

Dit bericht is geplaatst in week 4. Bookmark de permalink.

3 reacties op Op naar Mo

 1. anita schreef:

  Hallo
  De camper past wel door zo’n tunnel. De camper is 3.20 hoog en de tunnels waren daar tussen 3,40 en 3,50 meter hoog. Het zijn niet van die netjes afgeronde tunnels, dus je moet ook midden door de tunnel om niet tegen de uitstekende punten te komen.
  Helaas hebben we geen foto’s van die weg en tunnel gemaakt. Toch wel spannend zo’n weg. Je bent met z’n allen aan het opletten of er in de verte verkeer aankomt zodat je op tijd op een verbreding kunt staan. En dan sta je met een vangrail van 40 cm hoog en een afgrond van soms 75 meter. Eén keer moesten we een stuk achteruit om een auto te laten passeren.
  groeten van ons allen

 2. Yvonne schreef:

  Bedankt voor de kaart!

 3. Dineke schreef:

  Lieve allemaal daarzo,

  Mooie foto’s, mooie verhalen. Maarre… past jullie (grote) camper dan wel door een éénpersoonstunnel? Lijkt me wel erg krap. Afijn, ik hoor het vast nog wel een keer 😉 Nog heeeeeeeeeeeeeeel veel plezier.

  Groetjes aan jullie ALLEMAAL van de familie I. Mark uit Lemelerveld

  Dineke

Reacties zijn gesloten.