Modesto – San Francisco

Modesto ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van San Francisco. We kunnen dus lekker rustig aan doen vandaag. We hebben geluk dat het vandaag helder weer is. In de zomer is San Francisco vaak gehuld onder een laag nevel/mist.

Met de bus maken we een rondrit door San Francisco. Om goed wakker te zijn maken we een koffiestop bij pier 2. In totaal zijn er 43 pieren. We hebben zicht op de Bay Bridge en zien de eerste cable car al rijden. San Francisco here we are! Vandaag is de Gay Parade dus we kunnen niet de normale tour maken door de stad omdat alles is afgesloten. We zien dus heel wat raar geklede mensen over straat lopen.

We stoppen bij een hele mooie, grote kerk. Rijden daarna langs China- en Japantown, en naar de Victoriaanse huizen. Via een grote omweg is het toch gelukt om bij Twin Peaks te komen. Vanaf dit punt hebben we prachtig zicht op de hele stad. De straten in alle steden lopen kaarsrecht. Je kunt dus een hele straat doorkijken. San Francisco wordt het lievelingetje van de Amerikanen genoemd, en we snappen ook waarom. Het is een hele grote stad maar het ziet er heel gemoedelijk en gezellig uit. Veel mooie, kleurrijke huizen met veel bloemen. Het lijkt net een heel groot dorp, ondanks de 4 tot 6 baans wegen.

Vanaf het uitzichtpunt gaan we naar het symbool van de stad, de Golden Gate Bridge. Alleen het topje van de brug is gehuld in mist. We hebben echt geluk! De brug is echt enorm groot. Het laatste punt van de tour is Fishermans Wharf. We maken hier een Bay Cruise. We varen onder de Golden Gate Bridge door en genieten van het mooie weer.

De tour zit erop, we gaan met de bus naar het hotel toe waar we verblijven. Het is het hoogste gebouw van de straat, helaas slapen wij maar op de achtste verdieping. Stiekem zijn we jaloers op de mensen die op de 23e verdieping mogen slapen. We hebben nog een paar uur de tijd voor onszelf voordat we meegaan met de avondtour.

Vanaf het hotel gaan we met de cable car naar Chinatown toe. Halverwege de heuvel begeeft de Cable car het. Daar sta je dan op de heuvel, 10 minuten te wachten totdat de cable weer gerepareerd is. We vermaken ons prima hoor, zo maak je nog eens wat mee. Het is immer vakantie,we hebben geen haast! Na de rit met de cable car lopen we een rondje door China Town, wat er heel mooi uitziet. Overal hangen van die Chinese lampions boven de straat. We stoppen nog bij de gelukskoekjesfabriek om daarna te genieten van een Chinese maaltijd. Het eten smaakt echt heerlijk, en het is wederom erg gezellig. Je moest wel snel eten, voordat je je mond leeg had werd je bordje al weer weggehaald. We waren het helemaal vergeten dat we ook nog de skyline van San Francisco zouden bekijken. We rijden naar Treasure Island vanwaar we een prachtig zicht hebben op de stad met alle lichtjes en de Bay Bridge. Het is echt genieten! Om 10 uur komen we terug in het hotel.

Dit bericht is geplaatst in 2011-4 Amerika 15 juni t/m 2 juli. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Modesto – San Francisco

  1. gerda schreef:

    er lijkt geen einde te komen aan al het moois!

Reacties zijn gesloten.