San Francisco

Eindelijk, een vrije dag. Alhoewel…… de wekker gaat toch weer redelijk vroeg, want we gaan over de Golden Gate Bridge wandelen. Als je in San Francisco bent geweest, moet je dat toch eigenlijk wel gedaan hebben. De brug is vandaag gehuld in mist, maar dat maakt het wandelen niet minder leuk! De brug is 3 mile lang, met een zesbaans weg. We hebben er driekwartier over gedaan om naar de andere kant te komen. Na de wandeling gaan we nog een leuk kunstenaars-vissersdorpje bezoeken, Salsaulito. Het is een heel mooi plaatjes om te bekijken. We zijn toch wel wat koud geworden van de wandeling dus een kop warme cappuccino hebben we wel verdient. De koffie is hier namelijk slootwater! We nemen de veerboot terug naar San Francisco, Fishermans Warf.

Vanaf Fishermans Warf gaan we Pier 39 bekijken. Het is hier heel gezellig met al die houten winkeltjes en eethuisjes. De lekkere geuren komen je tegemoet. Er zijn hier veel  chocolade winkeltjes die we uitaard niet links laten liggen.

We willen met de Cable Car naar Lombard Street gaan, de meest kronkelige straat ter wereld.  Er staat alleen een lange wachtrij bij de Cable Car, maar het gaat redelijk snel totdat de Cable car het begeeft. We hadden ons net afgevraagd hoeveel karretjes er zouden zijn, die kwamen nu wel allemaal binnen rijden, dat was nu ook weer niet de bedoeling. Omdat we zolang moesten wachten besluiten we om nu ook tot het eindpunt mee te rijden. Het is nog een hele tocht over de heuvels heen. Daarna nemen we de bus richting Lombard street. De bus zet je niet af voor de straat, je moet alleen nog even een flinke heuvel op klimmen. Dat valt wel tegen zeg, we weten weer dat we kuiten hebben!!!

Ons lijstje met things to do kunnen we nog niet helemaal afstrepen, we gaan eerst even tot rust komen in het hotel om vervolgens het lijstje verder af te werken. We gaan op zoek naar de Victoriaanse huizen. Als we even op de kaart kijken waar we naartoe moeten worden we geholpen door een Belg, dat is nog eens makkelijk! Vanaf het park, waar je om de meter een hond ziet heb je goed zicht op de Victoriaanse huizen, met de sky-line op de achtergrond.

Als laatste gaan we naar Down Town San Francisco, Union Square. We willen hier op zoek gaan naar een leuk restaurantje. Helaas is het niet dé plek om hier te eten. Overdag zagen we al zwervers, maar nu komen ze met bosjes tegelijk overal vandaan. We voelen ons niet op ons gemak en besluiten om in het hotel te gaan eten. Al met al hebben we toch heel wat gezien van de stad.

 

 

Dit bericht is geplaatst in 2011-4 Amerika 15 juni t/m 2 juli. Bookmark de permalink.