8 Yangshuo

 

Yanshuo ligt midden in een landschap van mistige rijstvelden, rivieren en steile, volstrekt in afzondering oprijzende pieken. Met de fiets gaan we het beroemde landschap verkennen. Fietsend over glibberige weggetjes komen we uit bij de Li-rivier. Hier stappen we op een bamboevlot. Ruim 1,5 uur varen we de rivier af. Heerlijk genieten van de omgeving en de rust om ons heen. Als we aan land gaan mogen we weer op de fiets om uit te komen bij de Maanheuvel. De 880 treden naar boven om van het spectaculaire uitzicht te genieten, laten we over aan onze medereizigers. 

  

Nogmaals gaan we het water op van het mooie landschap te genieten. Deze keer met een boot. We mogen rondkijken in een klein dorpje aan de rivier. Dit ziet er erg vervallen en rommelig uit. Tijdens het diner aan de waterkant  hebben we last van muggen die ons lek willen steken, die waren er toch nog niet volgens de boekjes?!. 

Tijdens een boottocht na zonsondergang kunnen we zien hoe vissers aalscholvers gebruiken om op traditionele wijze hun vangst binnen te halen. Het klinkt zieliger dan het in werkelijkheid is. Er zit inderdaad wel een touwtje om de hals van de aalscholver, toch kan de aalscholver zelf genoeg kleine visjes eten, voordat hij de grote vissen aan de baas af moet staan.

Na een laatste uitstekend Engels ontbijt bij het Djoser restaurant gaan we met de bus naar Guangzhuo. Nog een hele tijd kunnen we de bijzondere bergen in dit gebied blijven bewonderen.

 

 

Dit bericht is geplaatst in 2012-2 China. Bookmark de permalink.