Op naar de Westkaap

Dag 14 woensdag 1 augustus

Lærdalsøyri bekeken. Wat een leuk dorpje is dat. Doet niet onder voor Stavanger.

 

Na deze bezichtiging via de fraai verlichte tunnel van 24,5 kilometer op weg naar Flåm. Kijken of de treinen daar nog steeds zoveel bekijks trekken. En ja hoor, volop toeristen aanwezig in Flåm. Sinds ons laatste bezoek zijn er nog meer souvenirwinkels, hotels en restaurants bijgekomen. We zijn dan ook al snel uitgekeken in Flåm.  We rijden naar Gudvangen en stoppen voor een middagmaal bij een tankstation met supermarkt waar we een paar heerlijke broodjes scoren. Na deze heerlijke lunch aan de fjord met uitzicht op een Vikingdorp vervolgen we de weg op zoek naar een weggetje naar Hotel Stalheim dat Hans thuis gevonden had. Het weggetje begint voor de Silvitunnel maar we missen de afslag. Oeps!! Dan maar na de tunnel proberen de aflag te pakken. Dat lukt en we rijden een leuke route tot aan het Hotel waar we even stoppen. Na het hotel verder naar beneden

met 18% daling en haarspeldbochten. Anita vindt dit soort wegen een belevenis op zich. Een pretpark is er niets bij. Gelukkig komen we weer veilig uit bij de tunnel waar we dus eigenlijk hadden moeten beginnen. Achteraf maar goed dat we deze weg andersom hebben gereden.

We vervolgen weg 13 over de Ovrisdalen waar we een lekkere elandworst kopen in een souvenirs tent. Uiteindelijk met de pont over de Sognefjord en slapen in Dragsvik.

 

 

 

 

Dag 15 donderdag 2 augustus

We vertrekken laat op de ochtend omdat we eerst uit hebben geslapen. We vervolgen weg 13 en komen al vrij snel bij een uitzichtpunt boven aan een berg. Helaas is ons uitzicht beperkt tot ettelijke meters aangezien we midden in een wolk zitten. Of anders gezegd: we zitten in de mist!

We vervolgen onze weg naar Måløy en de Kannesteinen. Een pittige rit die ons nu eens door een regenachtig omgeving leidt. Of het nu door de regen of de omgeving komt weten we niet maar we maken weinig stops om foto’s te maken. Vanaf Måløy rijden we richting de Kannesteinen, een rots die is uitgeslepen door het water. We rijden bijna deze rots voorbij omdat deze attractie niet op valt.

We zitten nu in de buurt van de Westkaap. Het heeft hier veel weg van de omgeving van de Noordkaap, erg mooi. Een super brede weg tot de afslag Westkaap voor de laatste kilometers. En dat terwijl er een restaurant aan de top is. De weg naar boven is steil, smal en slecht, maar ons bakbeest weet het toch weer te bedwingen en brengt ons op een parkeerplaats in de mist met een uitzicht van nul komma nul. Dus eerst maar eens koken en eten en wachten of deze wolk wegwaait. En wonder boven wonder, aan het eind van onze maaltijd trekt de lucht open. We krijgen zicht op de top van de Westkaap berg. We besluiten om verder naar boven te rijden want er zit immers een restaurant dus parkeren en keren moet geen probleem zijn. Helaas, het restaurant is met hekken afgezet en ziet er uit of het al tijden gesloten is en het parkeren valt dus vies tegen. Gelukkig, het is helder en we hebben een magnifiek uitzicht en schieten een paar prachtige plaatjes.

Bij de Westkaap mogen we niet overnachten, we rijden door naar Honningsvåg waar we aan een pier onze camper parkeren voor de nacht. Prachtig plekje om ook weer eens een hengel uit te werpen. Voor Jos met succes want hij vangt een mini kabeljauw die we snel teruggooien. Gelukkig volgen daarna nog twee makrelen die we ons later goed laten smaken.

Dit bericht is geplaatst in 2012-3 Noorwegen. Bookmark de permalink.