2014-3.10 Sequoia

Het is niet erg om te vertrekken uit Las Vegas, op zoek naar koelere plaatsen.
We gaan door de woestijn richting Sequoia National Park.  We zien verschillende felle lichten; dit zijn grootte spiegels die het zonlicht opvangen en weerkaatsen op de zonnepanelen.

1116 onderweg naar SequoiaOm de lange reis te onderbreken willen we naar Ghosttown Calico, blijkt dat je er voor moet betalen per persoon. Is het een commercieel gebeuren geworden, laat dan maar zitten hoor, wel jammer.
We overnachten in Tulare, een stadje voor het Nationale Park. Mensen zijn verrast dat wij Hollanders bij hun in de stad verblijven en bij een bbq-restaurant komen eten.  1120 TulareInternet is best handig om niet bij een fastfood keten uit te komen. Wij zijn weer verrast door de vriendelijkheid  en belangstelling van de Amerikanen. Het is veel lastiger om met je tom-tom een supermarkt te vinden die vers brood heeft. De ‘kleine’ supermarkten hebben schappen vol met mega verpakkingen aan van alles en nog wat maar geen vers brood. Verpakte croissantjes hebben we nog nooit zo vet gegeten, wat waren we lang stil zeg, niet weg te krijgen.

In Tulare is het heet met ruim 35 graden. Sequoia ligt hoger en heeft een heerlijke temperatuur van 28 graden, met al die bomen om je heen voelde het veel koeler.
1121  1123 Sequoia National Park
We beklimmen een rots met 400 traptreden en genieten van het uitzicht naar het zuiden vanuit Sequoia.
1137 Sequoia National ParkWat gaaf al die super grote bomen. We maken een wandeling door het reuzenbos, waar niet iedereen gaat wandelen. We horen en zien heel veel vogels, vlinders en bloemen.

1142 Sequoia National Park 1134 Sequoia National Park 1150 Sequoia National Park 1160 Sequoia National Park 1161 Sequoia National Park 1153 Sequoia National Park 1140 Sequoia National Park
Ook willen we de grootste boom van het park opzoeken. Volg de mensen en je komt er wel. Wel fijn dat de mensen op andere plekken niet zo massaal aanwezig zijn.

1166 Sequoia National Park
Omdat we in Tulare overnachten kunnen we niet doorrijden naar Kings National Park. De afstand zal te groot worden om terug te rijden, hebben we in ieder geval nog wat op ons wensenlijstje staan.

 

Dit bericht is geplaatst in 2014-3 Amerika. Bookmark de permalink.

Eén reactie op 2014-3.10 Sequoia

  1. Anita Heutink schreef:

    Mooie foto’s! bekende plaatjes! Leuk om zo ook met jullie mee te reizen! 🙂

    Groetjes,
    Anita (zus Marlinde)

Reacties zijn gesloten.