Meeuwen en kasteel

Gewapend met een stok kunnen we door het broedgebied heenHet lijkt ons geweIngang natuurgebied ldig om het natuurgebied in te mogen waar de meeuwen leven met hun jongen. We nemen een stok mee voor het geval de meeuwen ons aanvallen omdat we in hun terrotorium komen. Bij het zien en horen van de eerste meeuwen wil Joran het liefst rechtsomkeer maken, zo bang is hij. Het is een klein stJonge meeuwenukje door het gebied waar de jongen zitten en dan lopen we langs het gebied. Joran heeft het toch heel goed gedaan ondanks zijn angst. Helaas heeft hij niet echt kunnen genieten van al het moois om ons heen. Het viel trouwens niet mee om een foto van meeuwen met hun jongen te nemen. Camara rechts en links met een stok boven je hoofd zwaaien vanwege de aanvallen van meeuwen. Halverwege is een vogel observatie hut, hier kan Joran op adem komen.

 zicht op Piel CastleOp veilige afstand van de meeuwenDuingras met vuurtorenEven op adem komen in een vogeluitkijkpunt

Dichter bij de vuurtoren konden we niet komen. Na dezeVuurtoren wandeling hadden de jongens wel iets lekkers verdiend in het restaurant. We hebben het verder in dit stukje wel gezien en willen nog een klein stukje verder trekken. We kGaat dat zo met ons ook nog passen?omen op typische Engelse wegen terecht. Smal en aan beide zijden staan muurtjes, soms wel gecamoufleerd door begroeiing. Bij het passeren van auto´s houden we niet veel ruimte over, maar telkens net genoeg om elkaar te kunnen passeren. We komen langs Muncaster Castle,  een kasteel met tuin, die te bezichtigen is. Als je in Engeland bent moet je minimaal zoiets één keer bezocht hebben. Voordat we bij het kasteel zijn moeten we 10 minuten door het park cq tuin lopen. De oh’Wie weet hoe deze vogel heet, zo groot als een muss en ah’s vallen regelmatig. Wat ziet alles er ook netjes verzorgd uit. Er is net een roofvogelshow, die laten we maar even voor wat het is, Joran kan geen losvliegende vogel meer zien.

wie weet hoe deze plant heet

 

Muncaster Castle

Ziet er geloofwaardig uit hoor, Edgar! Zicht vanaf Muncaster Castle het Lake District in Er is hier een opvang voor uilen, we wisten niet dat er zoveel soorten uilen waren. Ze hebben hier meer dan 40 soorten.

Nieuwsgierige uil afkerende uil knipogende uil witte uil bange uil He, waar ben ik uil  

Dit bericht is geplaatst in 2009-4 Groot Brittanië 6 juli t/m 17 juli. Bookmark de permalink.