San José

Vrijdag 28 april

Na een nacht bij van der Valk denk je dat je al in een ander werelddeel bent gekomen. De hele ontbijt ruimte is gevuld met Aziatische mensen. Het ontbijt is nog wel deels Hollands met heel veel fruit.

En dan begint het grote avontuur.

We vliegen via Amerika, (Houston) met United Airlines. En dan krijg je ook te maken met de Amerikaanse regels en de check, check, dubbel check momenten. Even je bagage afgeven is er niet bij. Lange rijen waar geen beweging in zit, behalve voor de mensen die businessclass vliegen. Gelukkig lopen er slimme Nederlandse toezichthouders rond die ingrijpen, anders stonden wij er nu nog. Op naar de controle van de handbagage. Alsof we in de rij voor een attractie staan. Vanaf hier nog 20 minuten voordat u bij de controle bent. Ook hier kwamen we weer goed doorheen. He he ik ben niet meer interessant om op de kop gehouden te worden. Gevolg van deze strenge controles is wel dat we vrij snel mogen gaan boarden.

In Houston gaan we opnieuw door en langs nog meer controle posten. De 3 uur overstaptijd hebben we echt wel nodig.

Na 3,5 uur vliegen komen we veilig aan in Costa Rica. Om 22.00 uur komen wij bij ons sfeervolle hotel aan, Fleur de Lys, een kleurrijk oud Victoriaans gebouw midden in het centrum van de stad.

2017-05-0001-San-Jose-hotel-Fleur-de-Lys

Door de jetlag ben ik al heel vroeg wakker, terwijl Hans heerlijk heeft geslapen, toch gaan we  al om 8 uur op verkenning naar de dichtbijgelegen stadsparken. Het geluid van al die onbekende vogels daar worden we wel vrolijk van en we zien ook alleen maar onbekende vogels. Wat gaaf om zo de dag te beginnen.

Na mijn middagslaapje die langer heeft geduurd dan de hele, korte, nacht gaan we met de groep uit eten. Ja we gaan het wel met elkaar een aantal weken volhouden.

Dit bericht is geplaatst in 2017-2 Costa Rica. Bookmark de permalink.

4 reacties op San José

  1. Ilse schreef:

    Wauw! Jullie zijn er maar net en nu al zulke mooie vogels gezien 🙂

  2. Hans van Leeuwen schreef:

    Alleen die vogel rechts vind ik raar, die andere vind ik vrij gewoon hoor, twee poten en een snavel zo zien ze er hier ook uit.

Reacties zijn gesloten.