Rondje Lofer – St. Martin

woensdag 7 juli 2010

     

Vanaf de camping gaan we lopend naar Lofer, een klein plaatsje met mooie beschilderde huizen. Uiteraard bezoeken we de conditorei,  zoiets kun je gewoon niet overslaan! Vanaf Lofer wandelen we door de velden en het bos naar St. Martin. De bergen omringen ons, het is prachtig weer. Op de open vlaktes is het eigenlijk wel heet! We besluiten in St. Martin dat we nog naar de Vorderkaserklamm willen gaan. Dat hadden we beter niet kunnen doen 😉 Mijn kuiten begonnen mij toch een partij uit te lachen! (niet grappig) Eerst even een stukje met de bus, wat hadden wij een geluk we waren precies op tijd voor de bus. Achteraf blijkt dan dat je het makkelijk kunt halen want de bus is hier standaard te laat! Dan 3 kwartier wandelen naar de ingang en ja dan begint het echte klimwerk. Neem de trollstigen in Noorwegen met al zijn haarspeldbochten, en zeer stijl omhoog. Dan heb je ongeveer hetzelfde effect. Gelukkig gaat het ook weer naar beneden, net zo stijl! Wij vonden de klamm iets tegenvallen, we hebben er al vele gezien, toch blijft het indrukwekkend met hoeveel kracht er zoveel water door zo’n kleine ruimte word geperst. En dan ben je toch wel moe, en dan moet je weer 3 kwartier terug lopen. Maar het ging bergje af en dat ging vele malen sneller. Moe maar voldaan kwamen we terug op de camping om daar bij het restaurant te genieten van het schnitzelparadijs 🙂 En Hans van zijn spareribsparadijs. Om daarna met een vol en rond buikje te genieten van de nachtrust.

Dit bericht is geplaatst in 2010 Oostenrijk juli. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Rondje Lofer – St. Martin

  1. Yvonne schreef:

    Hallo familie,
    Wauw! Het is gelukt: ik kan mij registeren én een berichtje achterlaten. Leuk!
    Wij, Gerda en ik, zitten nu buiten met een boek/laptop voor ons neus, maar wél aan de picknicktafel met uitzicht op de televisie. Beleven wij toch de voetbalgeschiedenis mee. (ik heb alleen nog maar gele kaarten gezien op de momenten dat ik keek… Het boek is spannender!)
    Nou, geniet verder van jullie vakantie en heel veel plezier morgen op de Grossglockner! (doe de bergen de groeten van mij!)
    Daaaaag! Yvonne.

Reacties zijn gesloten.